Снимка: Pixabay
fallback
В момента Европа, както и останалата част от света, се бори с пандемията COVID-19. Броят на заразените достига милион, заяви европейският регионален директор на Световната здравна организация (СЗО), съобщава Ройтерс.
 
"През последните 10 дни броят на случаите, докладвани в Европа, почти се е удвоил до близо 1 милион", посочи пред журналисти в онлайн брифинг Ханс Клуге от СЗО. 
 
Това означва, че близо 50% от болните по света са в Европа, каза той и добави, че повече от 84 000 души в Европа са починали от новия коронавирус. 
 
"Бурните облаци на тази пандемия все още са силно надвиснали над европейския регион", предупреди той. Клуге смята, че докато някои държави навлизат в период, в който може би ще могат постепенно да облекчат наложените строги ограничения, "няма бърз път за връщане към нормалността". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

СЗО отговаря

преди 4 години

"Как така немогат да създадете лекарство срещу вирус, който се унищожава от CaпуH или спирт!!"СЗО отговаря:Не яжте сапуна!

26

Анонимен

преди 4 години

До А сега сериозноОсвен това лъжата че Тръмп бил предупреждаван по-рано от военното разузнаване за опасността от вируса, бе категорично опровергано от Пентагона. Дори медиите млъкнаха гузно по този въпрос и се скатаха. Навик им стана да лъжат и после да съдят за стотици милиони долари и да си плащат гяволъка

25

А сега сериозно

преди 4 години

До Анонимен 22Я да ни светнеш, къде бил сгафил Тръмп?Затова. че в началото нямаше и един смъртен случай в САЩ и Тръмп се довери на докладите на СЗО и експертите на медиите, ли-, че нямало никва причина за безпокойство? Това ли е сгафването? Или за това че се усети бързо затвори границата на САЩ за Китай, въпреки че СЗО, медиите и демократите го наричаха расист заради това?

fallback