Снимка: БГНЕС
fallback
Ефикасна ваксина срещу COVID-19 ще е единственото средство, което би позволило чувството за нормалност да се върне. Това заяви вчера генералният секретар на ООН Антониу Гутериш и изрази надежда това да стане преди края на годината, предаде АФП, цитирани от БНР. 
 
Подобна ваксина "ще спаси милиони човешки животи и ще спести милиарди долари" заяви той във видеоконферентен разговор с представители на петдесетина африкански страни, отбелязват от БТА.
 
Ръководителят на ООН приветства усилията на няколко африкански правителства да смекчат последиците от пандемията. Той открои Уганда, която отложи плащането на данък за бизнеса. Намибия предприе раздаването на помощи на хора, които са загубили работата си. Кабо Верде пък осигурява хранителна помощ, а Египет, който намали данъците в индустрията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Да ти .. отровите

преди 4 години

Хора разберете едно. Не може да си пръв приятел с парата и пръв приятел с човека. Едното само е вярно, а другото е "false". CDC, WHO, Бил Гейтс и прочее НЕ искат да сте здрави. Те искат да сте НЕздрави, за да могат те да ви продадат "здраве", което да ви здрависа едно хубаво за да имат после възможност да ви продадат още "здраве". Какво ги мъдрите тия ваксини. После някои ги наричат антиваксъри. Ами каквото и да са - прави са хората.

41

Защо ваксина?

преди 4 години

Защо ваксина? Защо не сиропи,хапчета,нагревки,хомеопатични лекарства,спрей,комбинация от хапчета и т.н? ЗАЩО ВАКСИНА-как разбрахте,на какви изследвания,че точно ваксината е най-ефикасното лекарство?Ваксината еднократна ли ще е,как тя ще "кореспондира" с другите ваксини? Въобще-веднага след вируса масово започна да се налага,че решението е едно и само едно-ваксина! И тя -колко пари ще струва-при налагано мнение,че 80 % от населението ще е заразено,а-колко пари прави това?

40

Трайко

преди 4 години

Напротив! Ваксина има - българо-руският щам на БЦЖ. 90 процента от хората могат да бъдат ваксинирани поне с това.

fallback