Снимка: Pixabay
fallback
Китай одобри да се започнат предварителни изпитания върху хора на две експериментални ваксини срещу коронавируса. Страната в момента прави опити да се справи с новите "внесени" случаи на заразени с COVID-19, повечето от Русия, предаде Ройтерс, цитиран от БНР. 
 
Русия стана най-големият източник на внесени случаи на заразата - общо 409 са дошли оттам. Китайците в Русия не трябва да се връщат у дома, пише днес в. "Глобал таймс".
 
"Китайците наблюдават как Русия се превръща в значително засегната страна. А това трябва да е знак Китай строго да предотвратява наплив на заразени и втора вълна", се посочва още в статията. 
 
Междувременно от агенция Синхуа съобщават, че двете експериментални ваксини се разработват от базирания в Пекин клон на Sinovac Biotech и от Института за биологични продукти в Ухан.
 
През март Китай дадоха зелена светлина да се започне друг клиничен тест на ваксина.  
Oще по темата
 
Местни експерти предупреждават, че епидемията може да продължи до още две години и носенето на маски и недопускането на събирания на хора да продължат. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

гущер

преди 4 години

Бреее много заблуден народ се навъдил бе ! Как ли ще повярвам, че един китаец изял един прилеп и заразил целия свят.........."Приказки от 1001 нощ"

17

Анонимен

преди 4 години

Браво на господина под мене най-после някой да напише нещо смислено стойностно и добре формулирано и най вече интелигентно отлично

16

Анонимен

преди 4 години

Всички новини свързани с разработване на ефикасна ваксина са добре дошли. Тук идва обаче и въпроса ще има ли за всички, ако има за колко време ще бъдат произведени няколко млрд. бройки?Колко ще струва скъпоценното серумче?

fallback