Снимка: БГНЕС
fallback
Количеството пари, което работещите мигранти изпращат до родните си места, са добра подкрепа по време на криза, но не и в момента, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
Много работници в чужбина губят работните си места, а затварянето на международни граници намалява годишния поток от глобални парични преводи на стойност 690 милиарда долара. В момента много развиващи се икономики имат нужда от твърда валута повече от всякога. 
 
Сред най-засегнатите ще бъдат Ливан, Украйна и Филипините, докато Латинска Америка може да претърпи 18% спад на парите, изпратени у дома, в сравнение с миналата година. 
 
През последните години потокът на парични преводи в световен мащаб достигна рекордно високи стойности, тъй като страните станаха по-тясно свързани. 
 
В голяма част от индустриалните държави има потвърдени случаи на COVID-19, а именно те са дом на по-голямата част от работниците мигранти в света, според Мануел Ороско, който ръководи програмата за миграция, преводи и развитие на Междуамериканския диалог във Вашингтон.  
 
Близо 6,7% от работното време в световен мащаб може да бъде премахнато от кризата през второто тримесечие на тази година, според Международната организация на труда. Повече от милиард работници са изложени на висок риск от намаляване на заплатите или загуба на работа, съобщиха от организацията.  
 
"Страните, в които работниците мигранти са базирани временно, изпитват голяма криза и много от тях са в секторите, които са засегнати", каза Елина Рибакова, която е заместник главен икономист в Института за международни финанси във Вашингтон. 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК  
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

До анонимнаО , не се притеснявай за Нас ! Ние си стоим и да, вече сме почти чужденци там при Вас !Но , проблемът ви , че Вие сте чужденци в Големия Свят - си остава !

13

Факт

преди 4 години

690 милиарда долара в глобален мащаб е смешно малка сума - по 88 долара на човек от населението на Земята. За България важи същото.

12

Добре че сме в ЕС

преди 4 години

Въпреки ковида нито движението нито на пари вътре в ЕС е напълно спряло.Дори получихме някакви милиони като помощ. В страни като Сърбия или Беларус икономическият удар е по-тежък.

fallback