Снимка: БГНЕС
fallback

Коронавирусът достигна и до най-отдалечените кътчета на земята. Изолирано от света племе в Амазонската екваториална гора регистрира първия си смъртен случай от COVID-19. 15-годишно момче е издъхнало в племето Яномами, съобщават бразилските здравни власти, цитирани от The Independent.

Състоянието на момчето рязко се влошило и то е било откарано в болницата в Боа Виста. То починало в четвъртък.

"Случаят е изключително притеснителен", заяви бразилският здравен министър Луиз Мандета. По думите му, трябва да се отделя специално внимание на хората от дивите племена и да се внимава най-вече с онези, с които властите нямат почти никакъв контакт. За това бразилското Министерство на здравеопазването е организирало специален щаб, който следи състоянието на хората именно в тези отдалечени племена.

Антрополози и здравни експерти от цял свят предупреждават, че пандемията може да е унищожителна за 850 хил. души, които живеят в отдалечените племена. Тяхната култура и начин на живот напълно отхвърлят социалното дистанциране.

Те се страхуват, че племената ще бъдат напълно заличени.

Вече са регистрирани 7 заразени с COVID-19 сред бразилските племена. Случаите в страната са 18 хил., а починалите са 957.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Фейк нюз ?!

преди 4 години

изолирано от света племе пък момчето откарано в болницата при влошено състояние?!

51

Анонимен

преди 4 години

От самолетите иде Миналата година снимах как ръсят.

50

Анонимен

преди 4 години

До 49 Все още не изтрезнялТочно това и аз си мислех ! Фалшивите новини се публикуват като истински а истинските се трият като фалшиви! Евроатлантикосороска демосрация

fallback