Снимка: Bulgaria ON AIR.
fallback

Част от защитните средства за предпазване от заразяване с коронавирус са ръкавиците. Надежден ли е обаче този аксесоар? Медицинска сестра от САЩ разказва колко лесно може да се заразим с Ковид-19 именно чрез ръкавиците.

Моли Ликси е медицинска сестра, работила години наред в спешното отделение в болница в американския щат Мичиган. След избухването на заразата с COVID-19, тя забелязва, че все повече хора започват да носят ръкавици като отиват да пазаруват. Затова решава нагледно да покаже, че ръкавиците не са надеждно средство за предпазване от заразата.

В домашни условия тя прави клип, в който симулира пазаруване и показва как става предаването на вируса от щандовете, опаковките, телефона, портфейлите, и то когато си се екипирал подобаващо с ръкавици, разказва Bulgaria ON AIR.

Моли показва как след всяко пипане на продукт в магазина и последвало докосване до лицето, боята олицетворяваща вируса, остава по нея.

Моли призовава: "Дори и да имате ръкавици, необходимо е да миете ръцете си често и да не пипате лицето си, не пипайте мръсния си телефон, защото вирусът полепва по нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Гошко

преди 4 години

Аз пък вчера гледах една магазинерка, с латексови ръкавици, първо си оправяше петата на обувката с пръсти, че се беше подпетила, после взе някаква кофа мръснa вода и започна да я носи, занесе и парцала, накрая си избърса ръцете с ръкавици в една мърлява кърпа, дето висеше на кука на стената и застана на щанда.Но беше с латексови защитни ръкавици.Готова за телевизионен репортаж от типа "...нашите слуители са със защитни средства..."

14

Handel

преди 4 години

Сега остава и вируса да разбере че е боя и като се мацнеш по лицето те заразява. Или може би са му пораснали крака, защото досега заразяваше само през носа или през очите. Даже и през устата не може, защото независимо от подвеждащите реклами за дъвки, слюнката в устата е винаги "основа", т.е. по същество представлява много разреден сапунен разтвор (без ароматите разбира се, които ги прибавят за да мирише сапуна на хубаво, но от тях е гадно ако ти влезе пяна в устата0.

13

Нещо неясно?

преди 4 години

Като не й харесва да работи без ръкавици.

fallback