Снимка: БГНЕС
fallback

Френският фармацевтичен гигант Sanofi S.A. обяви, че ще дари 100 милиона дози хидроксихлорохин на 50 държави по света. Антималарийното лекарство е използвано в последно време за лечение на Covid-19.

Става въпрос за лекарството на Sanofi под името Plaquenil.

Oще по темата
"Ако текущите глобални клинични проучвания покажат неговата безопасност и ефикасност при пациенти с Covid-19, Sanofi се ангажира да дари лекарството на правителствата по целия свят", обяви френската фармацевтична компания на своя официален сайт.

Компанията вече е увеличила производствения си капацитет с 50% и смята да увеличи допълнително производството си през следващите месеци.

От там призовават за координация между цялата верига на доставки на хидроксихлорохин в световен мащаб, за да се гарантира непрекъснатото снабдяване с антималарийното лекарство, ако бъде доказано, че то е добре поносимо и ефективно.

Наскоро главният изпълнителен директор на фармацевтичния гигант Пол Хъдсън заяви, че компанията полага големи усилия да разработи ваксина срещу Covid-19 в рамките на следващите 18 месеца, за да се спре пандемията от коронавирус, припомня БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Гостун

преди 4 години

Един от множеството вироси на демокрацията!За сега припознава предимно своите.

20

Антиваксър

преди 4 години

Няма конспирация бе г-н Христов, всичко си казват хората. Онзи ден другаря Бил Гейтс каза че всичко ще се оправи, когато се ваксинира населението на целия свят срещу корона-вирус. Даже ще ни инжектират наночипчета, за да ни следят здравословното състояние. Какви добри хора (и тези)! Може пак да е безплатно, не знам.

19

Христо Христов

преди 4 години

Дай линк към световната конспирация... а когато санофи дари, аз ще ти пратя линк към ес програмите за третия свят, на които санофи е бенифициент.ОК?

fallback