Снимка: YouTube, кадър
fallback

Евангелистки пастор отказва да се съобрази с разпоредбите на здравните власти в щата Луизияна, където има забрана за публични събирания и продължава да провежда служби в църквата си.

Преподобния отец Тони Спел твърди, че миряните в църквата му нямат нищо против да умрат за вярата си. Било то и от коронавирус.

Проповедникът може да се сдобие с 6 обвинения за нарушаване на обществения ред, след като става ясно, че системно нарушава заповедите на гувернатор Джон Бел Едуардс, които целят да спрат разпространението на COVID-19.

Всяко едно от обвиненията може да му донесе 6 месеца в затвор и глоба от 500 долара.

На службите на Палмова неделя преди дни са се стекли хиляди миряни. Местната полиция е съобщила, че 26 автобуса с хора са спрели пред църквата.


"Библията ни учи да се отказваме от земното, за да сме по-близо до Бога", казва той.

"Kaто за всеки фанатик или чисто религиозен човек, за тях смъртта е добре познат приятел. Истинските християни не се боятда умрат. Те се боят от живот, прекаран в страх", казва преподобният Спел.

В предишни свои изказвания пасторът нееднократно е заявявал, че е преследван заради вярата си. Той отново повтори тази си теза и сравни заръките за оставане у дома и спазване на социална дистанция като "тирания" и "затвор".

Според него и дума не може да става службите да се преместят онлайн.

Докато за онези, които вече са починали от COVID-19, той лаконично казва:

"Те загинаха като свободни хора, борейки се за убежденията си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Анонимен

преди 4 години

"Според идеите на християнството, той е напълно прав."Да добавя, че въпреки че истинският християнин не се бои и не бива да се бои от смъртта, самоубийството се приема за голям грях - така че неспазването на предпазните мерки не може да се препоръчва от християнска гледна точка. За християнина е грях да поеме безсмислен риск за живота, който би могъл да бъде избегнат. Така че пасторът е прав по принцип, общо погледнато, но не е прав в крайната си препоръка.

131

Анонимен

преди 4 години

Според идеите на християнството, той е напълно прав.Луизияна = ЛуизиАна!Палмова Неделя = Цветница!Може ли да се допускат такива елементарни грешки

130

Хасан

преди 4 години

Да се свети името му,Исус Христос амин

fallback