Снимка: БГНЕС
fallback

От днес хората в Китай вече са свободни - те ще могат да напускат домовете си и дори да пътуват из държавата.

"От днес се вдига блокадата на Ухан. От града вече може да се излиза. Вече има единични случаи на зараза с коронавирус. Намаляват и хората в критично състояние. Почти всички предпазни мерки продължават. Основните притеснения са внасянето на заразата от чужбина. За да се справи с този проблем, Китай затвори границите си с чужбина", казва българският журналист Тодор Радев, който работи в Пекин за"Радио Китай".

Oще по темата

"Другият проблем е с носителите на вируса, които не проявят симптоми. Броят им към момента е близо 1100 души. Все още не ясно как Китай ще действа при тези случаи. За хората от Китай всички продължават да носят маски, това се счита за ключово за ограничане на епидемията", обяснява Радев.

"Китайското производство вече се нормализира. Фабриките отварят, почти всички магазини в големите градове са отворени. Основният проблем остава външната търговия.  В Пекин ежедневието все още не се е върнало в нормалния ритъм. Училищата продължават да са онлайн. Много компании също работят по Интернет", казва журналистът.

"За момента няма измислена ваксина. 9 екипа работят по разработката на ваксина. 108 доброволци в Ухан са се подложили на предложената ваксина", казва Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Само факти

преди 4 години

САРС, Птичи грип, Свински грип...Ковид-19. В средните векове от Китай идва и Чумата която затрива около 50 процента от населението на Европа.

30

Между другото

преди 4 години

... ***. Благоевградската фабрика "Вихрен" произвеждаше маратонки Адидас и планински обувки Дакщайн по германски лиценз. На пазара се появиха китайски имитации с екзотични имена като Адибас, Адиддас и пр. Същото стана с "Пексим" който поризвеждаше обувки от естествена кожа: пазара се наводни с китайски *** от изкуственяк, тъй че уважаеми фенове на китайското, кой е "убил" българското производство?

29

Между другото

преди 4 години

Когато дойде демокрацията именно китайските а не западните стоки убиха каквото беше останало от неконкурентоспособните български производители. Западните стоки бяха прекалено скъпи и почти не се намираха. За сметка на това Илиенци (много преди да го излъскат така както сега) и всяка сергия и лафка, бяха фрашкани с китайски ***, които изместиха традиционните български стоки. Особено видно беше това при обувките, където производители като "Пексим" и "Вихрен" бяха изместени от китайските ...

fallback