Снимка: Pixabay
fallback
Повече от четвърт милион заразени са се възстановили от началото на пандемията по света, показват данни на Университета "Джонс Хопкинс". Починалите вече са над 69 хиляди. 
 
За изминалото денонощие в Италия починали 525 души. Това е най-малкият брой починали за един ден от 19 март насам. Броят на хоспитализираните намалява за първи път. За трети пореден ден намалява броят на новите смъртни случаи и в Испания.
 
Починалите във Франция за последните 24 часа са 357. Това е най-малкият брой жертви на коронавируса за денонощие през последната седмица, съобщи генералната здравна дирекция, цитирана от Франс прес. От началото на пандемията в страната са починали общо 8 078 души, 5 889 от тях в болници и 2 189 в старчески домове и други медицинско-социални заведения.
 
Около 80% от гражданите на Руската федерация, които са заразени с новия коронавирус, са хора на възраст от 18 до 60 години. Повечето от тях са завърнали се от чужбина. От останалите 20 на 100 - 15% са хора над 60 години и 5% са деца.
 
Всички завърнали се от чужбина ще бъдат тествани, но в режим на изолация, защото руският опит показва, че след самолетен полет рязко се променя състоянието на лигавиците и установяването на патогена е най-трудно. Затова пътникът трябва да бъде поставен в изолация и чак след това да бъде изследван.
 
До този момент в Русия са регистрирани 5 389 случаи на коронавирус. Повече от половината в Москва. По данни на федералния оперативен щаб, починалите са 45 души, посочва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

В Русия всички завърнали се от чужбина ще бъдат тествани, а в България кога? Над два месеца идващите от чужбина разнасят заразата, а правителството се тупа в гърдите и тръби: взели сме всички мерки.

4

До Анонимен 2

преди 4 години

Анонимнии 2, ти дето сега откриваш света и болката в него с Коронавируса - да ти пусна видео в ю-туб как деца умират от глад, без болка, с празен поглед? Паникьори такива, напълнихте нацията с пос-еричи и интернет зом-бита...

3

The Ghost

преди 4 години

Не гледайте колко са се възстановили, а колко са умрели.Там е трагедията !

fallback