Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

България е от държавите с най-ниска скорост на нарастване на случаите на коронавирус. Пикът никой не може да каже кога ще е. Това каза в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR д-р Александър Симидчиев.

"Има удвояване на случаите в рамките на всеки 10 дни, докато в държави като Англия, Германия, Франция удвояването е на всеки два дни, в Сърбия е на 5 дни. Скоростта на нарастване на случаите в държави, в които нямат програма за БЦЖ ваксина, всъщност е много по-голяма, така че това може да се окаже плюс за нас", допълни той.

Според нея решението за мобилното приложение добро. "Не мога да кажа какъв би бил ефектът от него, но със сигурност ще помогне", обясни лекарят.

Целият разговор вижте във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 4 години

Да, щото крият случаи. Статистика! Популистът Борисов си каза - като на избори ще бори вируса :D

75

Колко да повтаряме,

преди 4 години

нужно е военно положение в екзотичните махали и да не се разрешава да контактуват с когото и да било извън кварталите им. Да си плащат лечението, ако някой медик се съгласи да влезе в махалата им, за да ги лекува.Твърдите мерки се налагат изведнъж и във всички еднотипни проблемни зони едновременно.Без реверанси, толерантност и умоляване.Към тези проявихме повече от достатъчно толерантност. Морковите свършиха.Дойде време за другото. На карта е заложен животът ни - зависи от дисциплината на тези

74

бай х

преди 4 години

много просто няма тестове няма бройкав дълбоката провинция още нямат тестове ... а тестове и тонове спирт вече се продават в базара ... краде се яко дано някое ченге да прочете

fallback