Снимка: БГНЕС
fallback

В щата Вашингтон, първото огнище на епидемията от коронавирус в САЩ, седмичната заплата на медицинските сестри е скочила с 90 процента, като в някои болници плащат до 120 долара на час, съобщава телевизия Бе Еф Ем Те Ве (BFMTV).

Тежко засегнати от епидемията, американските болници се опитват да привличат персонал, за да се справят с притока на пациенти.

В обявите за работа на сестрите се предлагат над 3000 долара седмично възнаграждение, уточнява Си Ен Би Си (CNBC), позовавайки се на сайта NurseFly.

През януари, преди епидемията, средното заплащане на медицинските сестри в САЩ беше 1700 долара на седмица или над 6000 долара месечно.

В някои спешни отделения заплащането им достига 4000 долара на седмица, над два пъти повече спрямо обичайното заплащане.

Увеличението на заплащането на сестрите е различно в отделните щати. Във Вашингтон то е с 90 процента. Някои болници плащат по 120 долара на час, което при 40-часова работна седмица прави над 19 000 долара месечно.
В Калифорния увеличението е 60 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Смях

преди 4 години

Ало, предния... Колко имаш по аритметика в училище? Трилярд? Къде си тръгнал с тая въпиюща неграмотност?

91

Анонимен

преди 4 години

Да ама Вашингтон сега е поръчал да се напечатат 3 трилярда долара за да изкара кризата ,ама ние не можем да печатаме долари.Така ,че е време да спрем да гледаме в чуждото канче.Една от цените на това удоволствие е ,че когато децата им станат на 22години ги пращат някъде да се бият и им ги връщат в ковчези.Мерси за такива пари.

90

До селтака 98

преди 4 години

Голям праз бе ***, много ми пука колко плащали в САЩ.Като си развалина на 45 в САЩ от стрес, хапчета които пият като луди, кредити, заеми.Те затова вадят периодично автоматите и стрелят.П***кам ти на парите. Парите ли ще ти оправят съсипаното здраве.По-хубаво от БГ няма.Идвате тука като прошляци да си лекувате зъбите, че в САЩ с високите заплате пак ви е скъпичко.Дриш***ловци.

fallback