Снимка: БГНЕС
fallback

Цялостна дезинфекция е извършена на квартал Бистрец с разпореждане на кмета на община Враца Калин Каменов, след като бе потвърден положителния резултат за заразяване с коронавирус на местен жител, съобщиха от пресцентъра на общината.

По данни на Регионалната здравна инспекция във Враца 57-годишният мъж наскоро се е завърнал от Испания. Той живее само с възрастната си майка в квартал Бистрец и е бил под доброволна карантина. Получил леки симптоми, мъжът сам се е подложил на бърз тест за коронавирус, който е дал положителен резултат.

Oще по темата
Резултатът по-късно е потвърден от PCR- изследване на изпратена проба в референтна лаборатория.

Служителите на РЗИ-Враца днес са взели проба от майката на мъжа, който се лекува в домашна обстановка. Установяват се неговите контакти от така наречената втора линия. Мъжът е поставен под 28-дневна карантина, а майка му под 14-дневна изолация, допълват от РЗИ.

От пациенти, дали положителен резултат от бърз тест в област Враца, се чакаха общо 4 резултата, добавят от здравната инспекция. Досега инспекцията има информация за една положителна, две отрицателни проби, а един резултат все още се очаква. Чака се резултатът и от пробата за PCR на пациент, който е съобщен от неговия общопрактикуващ лекар като съмнителен за наличието на заразяване с коронавирус.

РЗИ-Враца работи по установяването на петима пътници на полет от Англия, жители на областта. Потвърдено е, че един от пътувалите 102-ма пътници от полета на 23 март до България е с потвърден положителен резултат за Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

ТС

преди 4 години

Докога ще прибираме заразени от чужбина?ТС

21

Shshs

преди 4 години

До Пепи - Какво значи да отида и веднага да имам медецинско? Аз като подписвам трудов договор, започвам да плащам здравни осигуровки в държавата, в която работя. Когато пътувам си вадя ЕЗОК, а и Хипократовата клетва не познава нация - един преглед при доктор не струва на държавата пукната стотинка. Доктора е там и си работи. Друго е да работя за 1500еур, да се върна и хоп 60% 1600 лв (таван) от фонд безработица. Питам от кого ги взимам: от там където съм рабоил или от данъците на Българина? :}

20

картоф компиров

преди 4 години

в ромската махала на самоков са плъзнали слухове,че от европа са дошли милиарди евро помощи за българия и ромите вече окупираха общината с настояване да получат пари.гледали по телевизията как урсула фон дер лайен е приготвила милиардите за борба с коронавируса.

fallback