Йенс Столтенберг. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Военното командване на НАТО в Европа ще се присъедини към усилията за пресичане на епидемията от COVID-19. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг след заседание с видеовръзка на министрите на външните работи от алианса.

Той уточни, че командването в Монс ще съгласува преразпределението на защитни средства. Столтенберг поясни, че епидемията достига до различните страни от пакта по различно време, затова прехвърлянето на оборудване е възможно.

Oще по темата

Предвижда се военното командване да приема и обработва искания за съдействие, като засега се очаква основно да помогне с осигуряване на превоза на здравни пособия. Самолетите на НАТО ще използват позивна, която ще им дава предимство в обслужването от ръководствата на въздушното движение.

Бойната готовност на НАТО не е застрашена от епидемията, заяви Столтенберг. Той уточни, че в редиците на алианса има заболели от COVID-19.

Генералният секретар съобщи, че в средата на април извънредно ще заседават министрите на отбраната от пакта, за да се прецени дали предприетите действия срещу епидемията дават търсения резултат. Той добави, че НАТО започва оценка на средносрочното и дългосрочното влияние на епидемията, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

"Военното командване на НАТО в Европа срещу COVID-19"Алеле! Тия могат само да бомбардират беззащитни!След тая епидемия - само "помощта" на НАТО ни трябва!

19

Учение CONID*2020

преди 4 години

Да го разбираме ли, че отдалеко ни подготвят за военно положение?

18

злобар

преди 4 години

Какви ги плещи този тъпан , то ЕС дефакто го има само на книга и всяка страна се е самоизолирала , а тоя дрънка глупости.

fallback