fallback

Общ преглед
Наистина ли е нужно да ходим със защитни маски по улиците? Мнението затова не е единодушно сред експертите, но здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед всеки, който е на обществено място като магазин, аптека, поща, административна служба да бъде със защитна маска или ще бъде глобен с 5000 лева.
Oще по темата
Заповедта влезе в сила в понеделник, но пък тази сутрин шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски обясни, че имало гратисен период до събота, защото маските в аптеките не били достатъчно.

В същото време официални представители на Световната здравна организация (СЗО) съобщиха, че все още препоръчват на хората да не носят маски за лице, освен ако са болни от COVID-19 или се грижат за пациент, който е болен от коронавируса.

Ако се носят неправилно, маските могат да увеличат здравния риск, предупредиха от СЗО.

У нас пък за часове десетки жалби заваляха към Върховния административен съд заради въведеното от Ананиев задължение.

Така че се стигна до много бърза отмяна на заповедта.

Здравният министър призна, че сред обществото няма единомислие за носенето на защитни маски, така че използването им остана препоръчително, а не задължително.

А докато са чакали инструкции как точно да действат в тази ситуация, полицаите не са наложили нито една глоба на хора без маски, обясни МВР шефът Младен Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

208

Анонимен

преди 4 години

Понеделник с маска, вторник без маска. А сряда и четвъртък? Без ***!

207

АК-47

преди 4 години

Какъв е този министър, който не може да си защити заповед и за 24 часа? Обществото не било съгласно... Кое е това общество, което независимо кой е на власт, сини, червени, зелени, винаги е против всичко, против ваксини, против раждане в болници и т.н. Ами ако някой е болен, но още не знае и се изкиха или изкашля без маска в банков офис, в магазин за храна, какво правим, господа несъгласни с всичко... Просто вирусът ще напредне, ще се срути здравната система- няма да има достатъчно легла и лекари

206

Ivanova

преди 4 години

НОСЕТЕ МАСКИ! НЕ СИ ИГРАЙТЕ СЪС ЖИВОТА СИ!

fallback