Снимка: БГНЕС
fallback
Хората на средна възраст също са изложени на много висок риск от смърт или развиване на сериозна болест от COVID-19, сочи ново британско изследване, предаде АФП, цитирани от БНР.
 
Разкритията са основани на подробен анализ на случаите на заразата в континентален Китай.
 
Изследователите от Великобритания са проучили над 3600 потвърдени случая на COVID-19. Взети са и данни от стотици репатрирани от Ухан – епицентърът на заразата.
 
Учените са разкрили, че възрастта е ключов определящ фактор в сериозните инфекции. Един от всеки пет души над 80-годишна възраст е имал нужда от хоспитализиране в сравнение с около 1% от тези под 30 г. 
 
Предвид оценките на броя на случаите, които може да не са били клинично потвърдени – леки и безсимптомни зарази – данните показали, че нивото на хоспитализация на пациенти между 50 и 60 г. е било 8,2 процента.
 
Проучването, което е публикувано в сп. "Лансет", сочи, че нивото на смъртност в континентален Китай е било 1,38%. 
 
В случай, че в сметката влезнат и непотвъдените случаи, нивото на смъртност пада до 0,66 на сто. 
 
Авторите на изследването изтъкват, че, докато това е значително по-ниско от предишни оценки, COVID-19 все още е няколко пъти по-смъртоносен от предишни пандемични вируси като H1N1 (грип А – б.р.).
 
"Нашите оценки може да бъдат приложени във всяка страна с цел информирани решения за най-добри политики за ограничаване на COVID-19. Може да има случаи, които привличат голямо медийно внимание, но нашият анализ много ясно показва, че хора на 50 и повече години са изложени на по-голям риск от хоспитализация от тези под 50 г. И при тях по-голям дял от случаите може да е с фатален изход", коментира Азра Гани, съавтор на изследването от Имперския колеж в Лондон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Заразени в световен мащаб 1:10000Починали 1:200000Нарочна Пандемия, за да ни избият от мизерия.

12

Анонимен

преди 4 години

Съжалявам, бамбини и рагаци...Умряла някаква на 16, уж здрава, уж от вируса. Роднините отказват аутопсия за установяване на причините за смъртта. После умрял някакъв на 18, пак няма аутопсия за установяване, пак е отказана. И медиите гърмят - умирали и млади хора! Да, ама не. Щото не е потвърдено колко са били здрави. Чета си чуждестранните изследвания. Талянците умирaли по 68 000 годишно от грип от 2013-та насам, та и проучване има за 2013-2017 що мрaт толкова.

11

уплашен

преди 4 години

Ще се заразим.ще умрем ,ще пукнем,ще гушнем букета,няма да доживеем до 120г. Още един само на 86г. починал от коронавирус.Е имал е 2 инсулта,диабет и хипертония но умрял от коронавирус.Друг болен в разцвета на младостта си -92г,с опасност за живота.Ще пукнем ,ще пукнем,всички ще пукнем.Затворете се в панелките,в блока, изолирайте се,не ви трябва въздух,слънце,движение,те съкращават живота.Само така ще станете столетници.!

fallback