Снимка: БГНЕС
fallback

Котките винаги са били част от Истанбул. В почти всеки магазин и апартамент в града има поне по една котка. Но в последно време те изглежда са единствените, обитаващи обикновено оживените улици на Истанбул, пише БГНЕС.

Причината за празните улици е призивът хората да останат вкъщи по време на епидемията от коронавирус, която се разпространява бързо по целия свят.

Турция предприе мерки за затваряне на ресторанти, кафенета и обществени институции. Усилията за ограничаване на разпространението на пандемията на практика спряха живота в града. Пуст е и булевард "Истиклял", който обикновено прелива от туристи от близо и далеч. Тъй като повечето фирми са затворени и много хора работят от вкъщи, обикновено оживените трамвайни спирки и метростанции са празни.

Едно от многото исторически и туристически места на Истанбул е Eminönü с многобройните му магазинчета и кафенета в подлеза. Сега, когато са затворени, котките шестват и изследват празните коридори.

Пустият площад "Султан Ахмет" пък се превръща в перфектния парк за животните.

With people urged to stay at home cats now reconquer the streets of Istanbul amid #COVID19 outbreakhttps://t.co/h9x5feZ7qD pic.twitter.com/KerDZh4cAB

— DAILY SABAH (@DailySabah) March 26, 2020

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

ppp

преди 4 години

До АнонименПо принцип всеки може, но в случая е отразена истината.

3

Анонимен

преди 4 години

Кучетата са повече. Предстои турски вариант на Батрахомиомахията.

2

Карил

преди 4 години

Амънакойдум кефи бра.

fallback