Снимка: БГНЕС

Руснаците, които имат апартаменти в България, бягат от страната ни. След затварянето на летищата в родината им, те наблягат основно на влаковете и личните автомобили, за да се приберат по основните си домове. Причината е в паниката от коронавируса, предаде "24 часа".

По традиция руските пенсионери, които имат апартаменти по Черноморието, идват след 20-ти март. Те обикновено стоят до края на ноември и се прибират в Русия заради централното парно отопление. В България през зимата сме обречени на студ и непосилни сметки за ток, казва Таня Иванова от Мурманск.

Елина Каровина от Москва обаче вижда проблема другаде. "При нас все още здравеопазването е безплатно, докато в България се заплаща за всяка медицинска услуга. Руснаците трябва да се разделят със солидни пари за здраве, особено ако нямат постоянно местожителство", казва тя.

Гражданите на Русия, които вече имат 5-6-годишен стаж у нас със свои жилища, в момента се мъчат да продадат на сънародници, за които България е все още непозната и привлекателна. "Старите кучета" се страхуват и от влизането ни в чакалнята на еврозоната, което ще направи живота за тях по-скъп.

Руснаците вече търсят апартаменти по руското Черноморие, около Анапа, където тепърва започва строителство на жилищни комплекси.

Според препатилите от години московци, у нас качеството на строителството е като за кокошкарници, докато предприемачите на новите блокове около Новоросийск и в Крим предлагат проектносметна документация с описание на всяка арматура.

 

 

Коментари Напиши коментар

107

Касандра

преди 1 година

Че то българите избягаха от собствената държава , та руснаците .ли няба да избягат. Скоро ще останат само ***. Това го пише в доклада на ЦРУ за развитието на България до 2050 г.

106

Ррр

преди 1 година

Да се махат колкото може по скоро монголските диваци от московията. Невъзпитани, нахални *** са главно тея дето идват тук за съжаление. Живеят с убеждението, че сме им длъжни с нещо, включително да им говорим на руски... а и не плащает, а иначе с претенции за апартаменти в затворени комплекси с екстри. Простаци си имаме достатъчно, не трябват и руските.

105

Пешо

преди 1 година

Че мамо повече на англиската мам прилича Със 500 думи преводач ставаш.Купувай за там си.И чети история.