Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

 Възможно ли е Ковид-19 да е създаден в лаборатория като биологично оръжие?  Въпросът разтърси Италия, след като държавният канал Rai 3 излъчи документален филм от 2015 г.

Китайски изследователи създават белодробен супервирус, като изолират молекули от прилепи и мишки. Целта е изцяло изследователска.

Това е в общи линии сюжетът на документалния филм, излъчен по един от каналите на италианската обществена телевизия Rai на 16 ноември, 2015 г.  Във филма учените комбинират протеин от прилепи с вирус от мишки, който причинява остър респираторен синдром.
Oще по темата


Експериментът не напуска лабораторията, но предизвиква тревога. Мнозина си задават въпроса – а, ако случайно или нарочно някой изпусне вируса от контрол? И правят аналогии с Ковид-19.

Учените все пак не бързат със заключенията.

"Голяма глупост е, че вирусът идва от лабораторен експеримент. Извършените анализи ясно показват, че вирусът не е създаден в лаборатория", твърди вирусологът Роберто Буриони, цитиран от Bulgaria ON AIR.

В първото десетилетие на новото хилядолетие САЩ спират да финансират изследвания на острия респираторен синдром, но в Китай продължават.

Според някои анализатори идва момент, в който китайските изследователи губят контрол върху вируса.

Хипотезата твърди, че учени от китайския град Ухан вероятно са го използвали като биооръжие. Това засилва спекулациите, че от същия супервирус тръгва и настоящата пандемия, която вече погуби хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 4 години

Такава приемаме,че вирусът е дело на "човек" Кой има полза от неговото създаване? Китай-фабриката на света,която може да Съществува само когато произвежда и продава своите стоки? САЩ-Империя която се бори със всички сили и средства да запази своето Господство? Руся-Колос на глинени крака,живеещ със спомена за отминало Величие? Всички Останали-които,нито имат Технически Възможности,нито имат някаква полза от създаването на тая Гад?

53

Бау

преди 4 години

С конспиратори не се спори... Все пак те не вярват на новини! Те вярват на други конспиратори живеещи в мазета ... Не ви е лесно, ей :D

52

Правилния въпрос е:

преди 4 години

COVID-19 - възможно ли е да НЕ е биологично оръжие?разликата е една сричка - но съществена

fallback