Снимка: БГНЕС
fallback
Броят на смъртните случаи вследствие на коронавируса в Турция достигна 75. В югоизточната ни съседка болните вече са 3629 души. За последните 24 часа са били потвърдени 1196 нови случая от направени почти 7300 теста, предаде БНР. 
 
Фатален изход е имало вчера за 16 пациенти, съобщи здравният министър Фахреттин Коджа. Това е най-високият брой смъртни случаи от коронавируса за едно денонощие в Турция до момента. Ден по-рано общият брой на починалите беше 59 души. Турски медии съобщават, че сред заболелите има и медицински персонал.
 
От днес турските авиолинии прекратяват да извършват международни полети до всички дестинации, с изключение на 5 града - Адис-Абеба в Етиопия, Вашингтон и Ню Йорк, Москва и Хонгконг. 85% от самолетите на компанията не летят понастоящем.
 
През целия пролетен семестър в университетите занятията ще се провеждат дистанционно, съобщи председателят на Съвета по висше образование проф. Йекта Сарач. Изпитите за прием във висшите училища бяха отложени за 25-26 юни. Ваканцията на учениците ще продължи до 30 април. Отложени бяха и изпитите за постъпване в средните училища. 
 
В големите градове като Анкара, Истанбул и Измир хората като цяло спазват самоизолацията, но проблеми в това отношение има в Източен и Югоизточен Анадол, заяви вътрешният министър Сюлейман Сойлу. Той подчерта, че силите за сигурност продължават действията си срещу профили в социалните мрежи, които всяват паника или разпространяват фалшиви новини във връзка с епидемията. Поне 410 души са били задържани по такива обвинения, съобщи той в сряда. Ползването на обществения транспорт в 15 големи турски града е намаляло с около 80%.
 
Резултатите от анкета по поръчка на икономическия вестник "Дюния" показват, че при турците най-голям е страхът от загуба на работата, което надминава дори и опасенията от коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Едно към едно

преди 4 години

Там ходжите ги баламосват, че Аллах ще ги пази, стига да се молят усърдно! Нашите попове правят същото! Разликата е втова, че турците повече вярват от нас.

16

Наблюдател

преди 4 години

На турците кюрдите им създават проблем,като не спазват карантината,а тука пък ромите.Много малко умрели в 83 милиона Турция, защото в Европа толкова умират на минута.

15

Втора легия

преди 4 години

Нищо добро от анадола така е от векове .!.

fallback