Снимка: БГНЕС
fallback
Обявената мярка от страна на държавата да поеме 60% от заплатата на работник за запазване на работните места в засегнатите сектори е финансов ритник. Това каза Вени Петрова, председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria
 
Петрова обясни, че 60% от средния осигурителен доход е и част от анганжиментът от страна на държавата при обезщетение за безработица. 
 
"Ако ние не съкратим служители и при плащане на остатъка от 40% ще продължим да дължим всички останали данъци и осигуровки. Бизнесът не работи, а има задължения, тази мярка няма да ни облекчи".
 
Петрова приветства действията на правителството, но според нея средствата в размер на 4,5 млрд. лв. от страна на държавата ще стигнат само до 10-12% от фирмите. 
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 4 години

До Милен Добре е че го казваш но има ли кой да те чуе? Ние тука само ревем и искаме, искаме, искаме... Така ни е научил комунизмът. Не знам докъде ще я докараме така. Най - много под кривата круша.

30

Анонимен

преди 4 години

С тоя туризъм се оляхте. Досега ревяхте че персоналът не стига, наемахте хора отвън и подобни, а сега че е много и уволнявате на поразия. Ако някой може да разбере за какво става въпрос, да ми се обади. Просто държавните парички са много сладки, защо да се изпуска келепира? Защо да се свиваме като има откъде да се нахраним? Но разберете ние не сме Америка, нямаме милиарди за разхищение. По - бедният винаги трябва да си прави по - добра сметка. Да не се хапем после.

29

Милен

преди 4 години

Нали се сещаш, че при 10тина служителя всеки струващ да речем 2000лв на месец (общ разход с осигуровки и т.н.), грубо годишният разход е 240хил.лв. Сиреч парите дето е дал за лъскавия джип спокойно биха стигнали за заплати... Какви са тея дето фалират след 1 седмица без работа?

fallback