Снимка: БГНЕС
fallback

Ако потребяваме повече български храни и напитки, това е начин да подпомогнем българската икономика. Това заяви Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите (НБСХС) и координатор на щаба "Храни и напитки", който се сформира заради коронавируса, в предаването "Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

"Всички български граждани и институции дължим изключителен респект на хората, които работят в хранителната индустрия и работят ежечасно. Благодарение на денонощното производство на храни и напитки по рафтовете в магазините не липсва нещо“, каза тя.

Кукушева изрази надежда, че представителите на сектора „храни и напитки“ ще бъдат допуснати приоритетно да се заредят с дезинфектанти и предпазни средства.

"Място за паника няма, но искаме осигуряване на зелени коридори при изпълнение на строги изисквания за пропускане на превозните средства. Правим всичко възможно и сега да няма изчерпване на нито един артикул в търговската мрежа“, обясни гостът.

По думите й няма опасност от дефицит на храни в магазините.

"На 90% в сектора сме против въвеждане на каквато и да е регулация по отношение на търговско договаряне и слагане на таван на надценките. Това само би довело до черна борса, изкривяване на пазара и до невероятен стрес“, обясни председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

По отношение на промоциите в магазините гостът коментира, че при нормализирани продажби не мисли, че те ще отпаднат.

Целия разговор вижте тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 4 години

Няма по-хубаво сирене от българското. Няма по-хубав кашкавал от българският. Няма по-хубаво домати, краставици и всички зенчуци от българските. А за кисело мляко е повече от ясно. Разбира се че има и боклyци, но ако искаш качество, винаги можеш да си намериш. Разбира се и цената е по-висока. Но има за всеки по нещо, според социалният статус.

39

Анонимен

преди 4 години

Изберете българското, помогнете на икономикатаТочно така! Старая се да купувам за семейството ми български стоки - било то хранителни или битови. България произвежда качествени български стоки, така че си заслужава . Подкрепям българското производство, защото и много добро качеството и ако някой желае, мога и да дам поне няколко български производители. Прочети още на: https://dnes.bg/koronavirusat/2020/03/24/izberete-bylgarskoto-pomognete-na-ikonomikata.443303#comment-newest

38

Анонимен

преди 4 години

Изберете българското, помогнете на икономикатаТочно така! Старая се да купувам за семейството ми български стоки - било то хранителни или битови. България произвежда качествени български стоки, така се си заслужава.

fallback