Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Най-силно засегнатата от епидемията от коронавируса германска провинция - Северен Рейн-Вестфалия, ще приеме 10 пациенти с COVID-19 от Италия, предаде Асошиейтед прес.

Стъпката, обявена от премиера на провинцията Армин Лашет, последва решение на източната германска провинция Саксония да лекува осем пациенти от Италия. Три германски провинции, граничещи с Франция, започнаха също да приемат малък брой френски пациенти.

Oще по темата

Лашет каза, че пациентите ще бъдат транспортирани с въздушен мост от италианските военновъздушни сили през следващите дни. Той заяви пред депутатите в регионалния парламент: "Това е само малка капка в морето, но искаме да изпратим знак: Вие не сте сами".

Северен Рейн-Вестфалия, с население от почти 18 милиона жители, е регистрирала 8745 случая на COVID-19 и 45 починали - около една трета от общия брой на Германия, отбелязва АП.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Мо

преди 4 години

Заблудени ми българино, Германия колкото е помогнала на Италия и помага в момента си нямаш и на идея,но не се тръби насвякъде. Кубинците с едни знамена слизат от самолера ще си помисли човек че на олимпиада отиват. Помоща се оценява разбира се било то от Русия или Куба, но нищо не се прави само от добри намерения и добро сърцв.

16

Активист на БКП

преди 4 години

Куба ,Китай и Русия лекуват хиляди болни италианци,но е важно да отбележим,че ,,братска европейска ,,Германия ще лекува грандиозните 10 италианци....Смех,братче!

15

Анонимен

преди 4 години

Руските *** взеха да си мечтаят на глас за знамената на Просия над Рим.

fallback