Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Това са сметки без кръчмар. Така шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски коментира решенията на работната група към БФС футболното първенство да се рестартира на 1 или на 23 май.

"Ние не знаем кога ще бъде вихърът на епидемията. Предполагаме, че най-високият пик ще стигнем след две-три седмици. Това съвпада с тези неща, които те си ги решават. Не знам откъде ги измислят тези работи", коментира той за БНР.

Oще по темата

По думите му "това е пълна щуротия" и не е синхронизирано с Щаба, нито пък е било изговаряно със спортния министър Красен Кралев.

"Ние с него имаме прекрасна комуникация и си мисля, че и с него не е изкоментирано даже. Аз разбрах доводите – щели да банкрутират няколко отбора и т.н., но всяко изключение от това, което е обявено като общи мерки, може да навреди много", посочи генералът.

Според Мутафчийски рестартирането на българския спорт едва ли ще се случи през месеците май и юни. В зависимост от ситуацията спортни състезания у нас можe би ще има през лятото или пък през есента.

Всичко обаче зависи от развоя на заболяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Koe

преди 4 години

Български футбол няма от 1994. На кого му пука за някакви селски отборчета като Левски и ЦСКА???? Я Беги обратно на село бе! Догодина, всички отбори само с Българчета, бели, снажни, без нито един чужденец. Ново първенство. Айде без тия. ФУТБОЛ НЯМА В БЪЛГАРИЯ, има само пране на пари и черно тото. Аз футбол не виждам...

78

Анонимен

преди 4 години

Как са заплатките? Повтаряте ли си, че ББ умното е прав, а и скивай къф генерал с униформа е сложил... "тоя е читав, тоя ще ни оправи". Такъв глад ви чака, че накрая като видите как 30000 италианци са умрели от нормалния грип през миналата година сами ще се псувате. Хора, чака ви невиждан глад и безработица. Мислете за децата си, жилищата си, бъдещето им. Няма да св овладее това нещо така, нали и след година като излезем пак ще тръгне...

77

Анонимен

преди 4 години

Обясниха ви, че ще умрете от глад и репресии.Бойко идолът ви по интелект, честност и липса на комплекси ви каза, че може да продължи година. Генерал директор на хранилката за милиони ВМА и виден политикан сега ви каза, че ляторо е чао. Аз предлагам за 20 години да затворим ресторантите, защото имя хепатит. Да кастрираме всички деца, защото има ХИВ. Да убием всеки кихащ, защото от свинския грип умряха 2500 души в Бг за 4 месеца, но някак си без паника, а бяха млади хора. Явно тях не обичаме...

fallback