Снимка: Pixabay
Дългите седмици на карантина в Китай доведоха до напрежение между много партньори във връзки и бракове и е отбелязан е бум на броят на молбите за развод в страната, пишат от в. Монитор. 
 
Докато COVID-19 продължава да се разпространява в Европа, ситуацията с вируса в Китай беше овладяна и правилата за карантина бяха облекчени. В централния китайски мегаполис Сиан институциите отвориха за първи път на 1 март - и веднага регистрираха огромен прилив на молби за развод.
 
"Поради епидемията много двойки са останали затворени в домовете си повече от месец, което доведе до конфликти", заяви представител на местните власти пред новинарския портал SupChina. Датите за развод в много региони са напълно резервирани за следващите седмици.
 
Темата стана повод за дебати в социалните медии. "Когато хората прекарват ден и нощ заедно, е трудно да се скрият или забравят за проблемите на брака", коментира потребител на Weibo.
 
Сред причините на стрес и неразбирателство потребителите изтъкват внезапното прекъсване на добре смазана рутина, икономически стрес, тревожност и дори депресия. Други смятат, че липсата на равновесие в домакинските задължения би могло да навреди на връзката.
 
Дали това явление ще се появи и в Европа вероятно ще разберем след няколко седмици. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase