Снимка: БГНЕС
fallback

Ситуацията с разпространението на коронавируса ще доведе до рецесия на световната икономика, прогнозира международната рейтингова агенция S&P Global Ratings.

Според експерти на агенцията, внезапното спиране на световната икономика заради COVID-19 и радикалните усилия за неговото сдържане ще доведат до глобална рецесия.

От агенцията подчертават, че последиците от разпространението на болестта, съчетани с падането цените на нефта и прекомерната нестабилност на пазарите ще нанесе щети на капиталовите пазари. Агенцията прогнозира, че много компании ще се окажат в състояние на дефолт.

Oще по темата

Спадът в търсенето ще намали съществено паричните потоци. В резултат на това централните банки в цял свят ще продължат да намаляват процентните ставки до нула и по-малко, а компаниите ще се стремят към намаляване на разходите за сметка на съкращаването на капиталовложенията и изплащането на дивиденти.
Агенцията прогнозира, че редица промишлени сектори като производството на автомобили, ще претърпят загуби заради прекъсването на доставките.

Според S&P, компании с рейтинг "-В" и по-нисък ще пострадат най-силно от промяната в пазара, тъй като най-вероятно няма да имат необходимата финансова гъвкавост, за да преодолеят кризата. Фирми с рейтинг „ВВВ-„ и по-висок ще демонстрират необходимата устойчивост и ще успеят да се справят с последиците от глобалната рецесия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Баровеца-СФ

преди 4 години

До 32 : Незнам защо тълкуваш,че спада на цените на имотите се дължи на спад в икономиката,защото поне в българия икономиката не е развита особено и съпоставено с това цените на жилищата са доста надути !

29

MaйMyнaтa

преди 4 години

До CиднитoМараба Keнгyp, не съм те гледал скоро

28

до 28

преди 4 години

Това на кафе ли го гледа?? Ето затова истински се забавлявам, по този начин анализирате икономиката и пазарите. Аз съм с инженерна специалност от ТУ. Отделно имам PhD по финанси, плюс завършена школа по мениджмънт от Saint Louis University. Та местата и позиците на които съм работил не можеш и да си мечтаеш за тях. А за правописа ми правя грешки, тъй като работя предимно на англииски. Злобните хора които се радват на пропадане и загуби никога не успяват в живота, лошото е че няма вече билетчет

fallback