Снимка: БГНЕС
fallback
Жена на 103 години от Иран се възстанови, след като беше заразена с коронавируса, съобщава БНР. Жената се е преборила с болестта въпреки статистиката, която показва, че възрастните хора са най-изложени на риск при заболяването.
 
Пациентката е била хоспитализирана в болница в централния град Семнан за около седмица, съобщи иранската агенция ИРНА. Била е изписана, след като напълно се е възстановила, казал шефът на Медицинския университет в града Навид Данайи. 
 
Това е вторият възрастен пациент, излекувал се от COVID-19. 
 
Другият е 91-годишен мъж от Керман в югоизточната част на Иран. Мъжът боледувал 3 дни, но се възстановил в понеделник, въпреки че имал хронични заболявания, сред които хипертония и астма. 
 
Иранските медии не посочват как са били лекувани пациентите.  
Oще по темата
 
На 9 февруари Иран съобщи за първия смъртен случаи в страната. Всички 31 провинции са засегнати. 
 
Смъртните случаи от COVID-19 в Иран през последното денонощие се увеличиха със 147, достигайки 1135, а новите – със 1192, с което стават 17 361. 
 
Данни на Световната здравна организация от този месец сочат, че коронавирусът убива 3,4% от заразените. При хората над 80 години смъртността е 21,9 на сто, сочи проучването, направено съвместно с китайските власти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

ха ха ха

преди 4 години

До АнонимеНИранците са арийци,умнико.Родеят се нашите прабългари.

10

Анонимен

преди 4 години

Яка бабичка,ама явно никога не се е хранила с ГМО,замразени храни и храни с химикали!Да е жива и здрава!

9

Някой

преди 4 години

Китайците преди дни изнесоха инфо, че 103 годишна китайка,вместо да гушне букета, взела та оздравяла. сега и иранците да не останат назад и при тях. какво нещо е само пропагандата при диктаторските режими. Ако бяхме още в соца и при нас щеше да има такива чудесии.

fallback