Снимка: БГНЕС

Испания ще въведе контрол по сухоземните си граници в опит да забави разпространението на коронавируса, заяви днес вътрешният министър Фернандо Гранде-Марласка, цитиран от Ройтерс.

Той каза, че властите ще разрешават влизане в страната само на испански граждани, на постоянно пребиваващи, на работници, минаващи границата на път за работа, на дипломати и на хора, които са изправени пред форсмажорни обстоятелства.

Решението за въвеждане на граничния контрол, което трябва да влезе в сила от полунощ днес е взето в координация с партньорите от Европейския съюз, каза в телевизионно обръщение този следобед Гранде-Марласка.

Португалският вътрешен министър Едуарду Кабрита заяви днес, че целият железопътен и въздушен пътнически трафик със съседна Испания ще бъде преустановен от 23.00 часа по Гринуич тази вечер до 15 април заради епидемията от коронавирус. За това е постигнато споразумение между двете страни.

Португалският министър на здравеопазването Марта Темиду заяви, че 80-годишен мъж е починал днес от коронавирус, което е първи смъртен случай в страната от началото на епидемията.

Португалия досега е потвърдила за 331 случая на коронавируса. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase