NOS.nl

От днес до 6 април Нидерландия затваря училища, барове, ресторанти, секс клубове и кофи шоповете с канабис в страната. Всичко това е част от мерките на страната за справяне с COVID-19, съобщи AФП.

Затварят се и яслите и детските градини с изключение за децата на тези родители, които извършват жизненоважни дейности за страната.

Опашки пред кафенетата за канабис се образуваха веднага, след като правителството обяви новите мерки късно вчера.

Те включват още затваряне и на спортните обекти в страната, както и сауните.

Правителството на премиера Марк Рюте първоначално не искаше да спира учебните занятия, но промени курса, след като бе подложено на натиск от работещи в образователната система и медицински специалисти.

То обяви новите мерки, след като починалите от коронавируса в страната станаха 20, а случаите на Covid-19 се увеличиха в неделя със 176 до 1135.

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 година

До хахПреди месец-два или повече...не съм сигурен Нидерландия обяви, че се отказва от другото име Холандия(защото можеше и по двата начина да се казва), което е име на една от провинциите и.

16

Камелот

преди 1 година

Днec cутринтa глeдaх АBС и NBС дирeктнo oт CAЩ, кaктo Саnаl 26 и Соngrеssо oт Aржeнтинa и Кoлумбия, кaтo нaвcякъдe ce гoвoрeшe EДИНCТВEНO caмo зa . . . СОBIT-19 !?Тaзи oгрoмнa мeдийнa прoпaгaндa въoбщe нe e cлучaйнa, кoeтo мe вoди към миcълтa чe чoвeчecтвoтo днec e пoдлoжeнo нa пcихoлoгичecкa aтaкa и биoлoгичecки eкcпeримeнт, oт cтрaнa нa вoeнoлюбивитe циoниcткo-импeриaлиcтичecкитe кръгoвeв ПeнтaгoнaХоландия също няма да се измъкне от капана защото и тя е пълна с *** събраниот цял свят

15

Анонимен

преди 1 година

Някои наркоманчета ще изкарат по една абстиненция. Дано им просветне.