Снимка: архив, БГНЕС

Няколко круизни кораба са блокирани в открито море или в пристанища по цял свят, тъй като на тях са открити случаи на заразени с коронавирус или има подозрения за присъствие на заразата.

MS Braemar

Трансатлантическият круизен кораб с над 600 пътници и най-малко петима потвърдени случаи на коронавирус отчаяно търси пристанище, след като му отказаха на няколко места на Карибите.

Както съобщи CNN, двайсетина пътници и още двайсетина членове на екипажа, сред които и лекарят, са в изолация, тъй като имат симптоми на заболяването. Става дума за круизния кораб на британската компания Fred Olsen Cruise Lines "MS Braemar".

Още по темата

В момента той е хвърлил котва на 25 км от Бахамските острови и чака разрешение от местните власти да му бъдат докарани храна, гориво и лекарства.

На кораба има 682 пътници и 381 души екипаж. Плавателният съд от три дни очаква разрешение да влезе в някое от пристанищата на Бахамските острови.

Silver Shadow

Канадски турист е дал положителен резултат за коронавирус на круизния кораб Silver Shadow, който е хвърлил котва на пристанище в Бразилия.

На кораба се намират 609 пътници и всички са под карантина от четвъртък.

Silver Explorer

На круизния кораб Silver Explorer, който е хвърлил котва в Чили, също има един пътник с коронавирус.

На кораба се намират 111 пътници и 120 души екипаж, всички са под карантина.

Golden Princess

Макар че на круизния кораб Golden Princess, който е хвърлил котва край Нова Зеландия, няма потвърдени случаи на зараза, трима пътници са поставени под карантина. Един от тях е със симптоми на коронавируса.

Останалите пътници не се допуска да слязат от кораба.

Norwegian Jewel

Norwegian Jewel в момента се носи из Тихия океан и търси пристанище, в което да хвърли котва. Нито една държава засега не желае да го приеме, макар че на него няма потвърдени случаи на коронавирус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase