Снимка: БГНЕС
fallback

Нови 10 смъртни случая от коронавируса са били регистрирани във Великобритания, предаде Франс прес, като се позова на властите.

С това общият брой на починалите в страната се удвои за едно денонощие до 21. Главният лекар на Англия Крис Уити съобщи, че починалите са от рисковите групи - възрастни хора или такива със съпътстваващи заболявания.

Преминат е и символичният праг от 1000 заразени. По данни от днес 1140 човека във Великобритания са дали положителна проба за вируса при 798 към вчерашна дата.

Високопоставен представител на здравните власти коментира, че реалният брой на заразените е между 5000 и 10 000.
Британското правителство, критикувано заради бавната си реакция на кризата, се готви да преразгледа своя подход.

Според местни медии още през уикенда ще бъдат забранени масовите събирания, а другата седмица се очаква парламентът да приеме законодателство за извънредни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 31Толкова си и гледал филма, тръгва от любимия Китай-бащата на мизерията. Пак с произход от прилеп + свински гени.

29

???

преди 4 години

До mi24Чакаме.....да видим колкоще е страшно...за сега останахме заради *** без толетна хартия :-)))...сигурно от тоя вирус се насираш

28

Анонимен

преди 4 години

През 2011 г. излезе американски филм -Contagion-Заразяване- точно както сега е ситуацията,само че тръгва от Чикаго.Не му обърнаха внимание тогава,а сега е най-гледания след Хари Потър в нета..Каквото си представяме-това и получаваме..Тъжна картинка е светът сега..Обичам ви,хора,толкова ми е мъчно,че с нищо не мога да помогна.. Дори на себе си.Просто чакаш...

fallback