Снимка: БГНЕС
fallback

Милано ще направи временна болница по подобие на тези в Ухан, Китай, за да се справи с епидемията от коронавирус, пише "24часа".

До 6 дни може да бъде реализирана болница с 600 легла в празните павилиони на Панаира на Милано, каза пред италианските медии областният съветник на Ломбардия Джулио Галера.

Oще по темата

Леглата ще бъдат предназначени за отделение за интензивна терапия. Болницата обаче има нужда от респиратори и персонал и затова областният съвет чака до часове отговора на Гражданска защита. Болничната структура ще бъде съставена от контейнери, оборудвани с легла и медицинска апаратура.

Вече е набран персонал от 100 души, включващ специализанти, току-що дипломирани лекари, санитари, но се очакват и медицински подкрепления от други области на Италия.

В момента в Ломбардия има 1067 места в интензивна терапия, но за ден властите успяха да открият нови 127. Болниците в богатата северна област, най-силно пострадала от епидемията, преливат от болни. В град Бреша, който също е много засегнат, също се работи по откриването на полева болница в зоната на Панаира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Хашиш ат Амстердам

преди 4 години

*** европейците щом едни азиатци ги заразиха с ядене на прилепи за по-големи пaтки и после им дават акъл кво да правят не ми ги фали.

4

Анонимен

преди 4 години

А в София просто ще затворят Бизнес парка и ще го преименуват в Корона парк.

3

Анонимен

преди 4 години

Цял живот живееш здравословно, ядеш зеленяш и се пазиш от всичко, накрая ставате много пенсионери и ви пускат вирус да не тежите на социалните системи. Греша ли?

fallback