Снимка: БГНЕС
fallback

Въпреки че ситуацията в Дания не е толкова сериозна, колкото в Италия, страната се превърна във втората европейска държава, която обяви пълна карантина. Решението е взето, след като само за ден властите са регистрирали 101 нови случая, като общия брой на заболелите стана 615. В страната все още няма смъртен случай.

Всички детски градини, училища и университети за срок от две седмици, служителите в държавния сектор, които нямат значителни функции, ще бъдат изпратени вкъщи в платен отпуск, а тези в частния ще бъдат призовани да работят от домовете си, това съобщи на пресконференция снощи премиерът Мете Фредериксен.

Всички събития на закрито, на които се събират над 100 души, са забранени.

"Ще има големи последствия от наложените мерки, но алтернативата е далеч по-лоша. При нормални обстоятелства, правителството никога нямаше да представи такива рестриктивни мерки, които да засягат датчаните, но ние сме в извънредна ситуация", категорична бе Мете Фредериксен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Гост

преди 4 години

https://vreme0258/?page_id=674Споделям това за да се образовате и замислите защо всеки няма право на мнение и да бъде себе си и ако е знаещ и свободно мислещ,системата няма да има полза от него.Системата работи за пари и пари се правят от проблеми,а колкото по малко знаете и сте образовани толкова повече пари печелят тези над вас,а в разрешаването на проблеми пари няма.Така,че осъзнавате ли кой е вируса довел ви до тук и че отново става дума за пари по време на криза?

37

Гост

преди 4 години

Когато някой друг ви казва,нарежда да правите по едни правила как да живеете,всички започваме да мислим по един начин и на ментално ниво ние става стадо следващо овчаря,от което живота ни с робско съзнание придобива форма като на всички останали,живеем под стрес,страх от наказание и глоби и в постоянен недостиг на пари,а те се печатат и всичко друго от което се нуждае човек го има в природата.Храна,дрехи и подслон са му нужни.Сега намалява темпото за да се събуди човек и осмисли всичко това

36

Гост

преди 4 години

И след като управляващите също са уязвими,явно посоката да изпълняваме техните препоръки и нареждания,както тези с които сме в тази ситуация,не е ли показно и очевадно,че олигарсите загиват и е време като неволята да действаме и да се научим да не чакаме друг да ни помогне,а да действаме сами и да поемем отговорност за живота си и да не сме зависими от това какво решение вземат политиците и да живеем както те ни казват?На всеки му е лесно да каже,ама те всички правят така,аз какво мога да направ

fallback