Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Рано сутринта в четвъртък самолет на China Eastern Airlines излетя от Шанхай, Китай в посока Рим, Италия, за да достави медицински експерти и медицински материали на най-силното засегнатата от коронавирус европейска държава, като по този начин Пекин се стреми да помогне на Рим в борбата със световната пандемия.

Oще по темата

Според китайското англоезично електронно издание Global Times на борда на Airbus A350 има девет медицински експерти, като самият самолет превозва и 31 тона медицински консумативи, включително кръвна плазма на китайски пациенти, които са се възстановили от смъртоносния вирус, предаде БНР.

Вчера Световната здравна организация обяви, че вече има световна пандемия от коронавируса Covid-19, като само в рамките на последните 24 часа в Италия бяха регистрирани 2313 нови случая на заразени и техният общ брой в страната достигна 12462, а броят на смъртните случаи достигна 827.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 4 години

Франция е най-великата страна! Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Няма държава на този свят, която да не дължи нещо на Франция. Повечето страни по света дължат съществуването си на Франция, включително САЩ, Германия, Англия, Испания, Италия, Полша, Румъния, Югославия, Белгия и т.н. Франция е пета икономика, пета най-силна армия, имат 3-тия най-голям ядрен арсенал и единствения ядрен самолетоносач в Европа. Франция - 2000 години величие!Vive la France!

72

До 69 славянин

преди 4 години

Китай е капиталистическо-комунистическа. Капиталистите я направиха богата. Факт. Китай не е комунистическа от 70-тте, а преди това 97% населението тънеше в глад и мизерия. 40млн избити по лагери. Научете си уроците преди да правите плоски изказвания. Да не говорим, че политическите системи в този случай нямат нищо общо, все пак от Китай тръгва целия цирк и малко подкрепа не би била зле.

71

Ватман

преди 4 години

До АнонименЧе това е много добре! Трябва да се учат от България и Турция на това какво значи добри отношения. Освен това, когато ние сме имали хигиена - от 7000г назад, В Западна Европа до 18-19 век си изхвърлят тоалетното цукало (щото са нямали тоалетни) през прозореца и всичко по улиците! Това е Европа до 19 век.

fallback