Снимка: Pixabay
fallback
Цяла Италия вече втори ден е под карантина заради коронавируса. Снощи беше съобщено, че смъртните случаи в страната рязко са се увеличили със 163 до 631, съобщи БНР. Ню Йорк от своя страна разположи националната гвардия за ограничаване на заразата, която сее паника по целия свят. 
 
Китай съобщи за едва 24 нови случая на заразени, което е с 19 повече от предния ден. В страната, откъдето тръгна заразата, има 80 778 заболели, а жертвите днес се увеличиха с 22 до 3158. 
 
Европейският съюз ще създаде инвестиционен фонд от 25 милиарда евро за действия срещу коронавируса и последиците от него. Това обяви в Брюксел председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен след видеоконферентната връзка с лидерите на страните членки. В нея участва и българският премиер Бойко Борисов.
 
Турция също днес съобщи за първиу случай на заразен с COVID-19. 
 
Гърция, където има 90 души с положителна проба, затвориха училищата за следващите две седмици. 
 
Сърбия съобщи за пети случай на COVID-19.  
Oще по темата
 
Във Великобритания заразените са 400 души, като последния обявен случай е на заместник-министърът на здравеопазването Надин Дорис. 

Испания е поредната страна, която спря полетите от и за Италия. В Мадрид и други области са отменени учебните занятия и масови прояви. В страната за момента заразените са 1600, а починалите са 36. 
 
Премиерът Педро Санчес предупреди, че предстоят тежки седмици и икономически загуби, но подчерта, че здравето на огражданите е на първо място.
 
"Нека всеки, който спазва правилата, да знае, че така пази собственото си здраве и това на близките, приятелите и съгражданите си". 
 
В САЩ броят на заразените достигна 975, от които 31 души са починали. 
 
Андрю Куомо, губернатор на щата Ню Йорк, обяви, че създава "ограничителна зона" от 1,6 киломера около най-голямото огнище на COVID-19 в щата Ню Йорк – Ню Рошел.
 
Щатът Ню Йорк има 173 заразени с коронавирус - най-много в САЩ, като 108 от тях са в окръг Уестчестър. Град Ню Йорк, който се намира на около 40 км южно от Ню Рошел, има 36 потвърдени случая на вируса.
 
Южна Корея съобщи за 242 нови случая на заразени, с които стават 7755. Шестима са починалите за последното денонощие, като с това жертвите на вируса стават 60. 
 
Според южнокорейските здравни власти от болниците за деня са изписани 41 оздравели пациенти. От началото на разпространението на болестта в Южна Корея излекуваните са общо 288.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 4 години

Смъртността в Италия е над 5% главно заради застаряващото население.

30

Анонимен

преди 4 години

какви ги дървиха че не спряха полетите от италия още префи две седмици. И прихождащи от италия по суша да се вкарват в изолатор Да ви *** демокрацията *** лива

29

Анонимен

преди 4 години

Вие нормални ли сте бе хора? 631 човека си е цяло едно село или ако щете два големи блока в Младост... Так...и ги няма!

fallback