fallback

Японските власти обявиха, че затварят училищата в цялата страна, поради риска от разпространението на коронавируса. Решението на правителството засяга 13 милиона ученици, а обществото одобри идеята, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Трябва да направим всичко възможно, дори мерките да изглеждат малко прекалени. Заразите ли се веднъж, после може да бъде прекалено късно. Затварянето на училищата и отмяната на събития може да не са приятни, но е по-добре отколкото да се разболеете", коментира 26-годишната Михо Матсуно.

Затварянето на училищата води до друг проблем, а именно факта, че милиони хора са принудени да спрат да ходят на работа, за да гледат децата си.

"Колегите ми с малки деца в момента обсъждат с компанията необходимостта да останат по домовете си, за да гледат децата", смята Ицуки Фуруяма, който работи в телевизия.

"Не мисля, че вирусът ще зарази чак толкова много хора. Добре е, че ще затворят училищата, но от друга страна много родители са на работа днес", сподели различното си мнение пенсионерката Казуко Ямагучи.

Премиерът Шиндзо Абе обясни решението си, като се позова на мнението на експерти, според които следващите две седмици са решаващи за превенция на разпространението на заразата.

Увеселителните паркове "Дисниленд" в Токио също затварят врати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

Нашите нали уж разправяха, че за децата нямало страшно, само възрастните и болните умирали.

16

Анонимен

преди 4 години

Горките деца сега ще учат онлине с G5 по интернет. Това ще ги довърши окончателно и е по страшно от Фукушима.

15

Анонимен

преди 4 години

Голяма работа. Едно време, кога бях ученик през 80те и 90те, редовно имаше "грипни" и "дървени" ваканации. На никой дори впечатление не му правеше.

fallback