Снимка: БГНЕС
fallback

Смъртните случаи в Италия вследствие от заразата от коронавируса се увеличиха с четири и вече са 11, като общо заразените според последните данни са 322, предава АFP. Италия е най-силно засегнатата от вируса страна в Европа.

Отбелязва се, че всички починали от вируса засега в Италия са били възрастни и хора, страдащи от сериозни медицински заболявания.

Oще по темата

Въпреки опасността от разпространение на заразата, границите на съседните на Италия страни няма да бъдат затваряни на този етап, както информира министърът на здравеопазването на Италия Роберто Сперанца.

„Говорим за вирус, който не се съобразява с границите“, каза той по време на среща със своите колеги от Австрия, Германия и Франция.

В Германия 47-годишен мъж в Северен Рейн-Вестфалия е в критично състояние. Неговата съпруга също е проявила симптоми на вируса, пише DW.

Друг мъж във Баден-Вюртемберг също е приет със съмнения за коронавируса и така общия брой на заразените в Германия става на 18 души.

В Мадрид също беше потвърден случай на коронавирус и така общия брой на заболелите в Испания достигна 7 души. В испанската столица в болница е приет 24-годишен мъж, наскоро завърнал се от Северна Италия.

В Европа засега потвъдени случаи има в Австрия, Хърватия, Швейцария, Италия, Испания, Германия. В повечето случаи става въпрос за хора, които са били в Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 4 години

Само Северна Корея ще оцелее

51

Georgiev

преди 4 години

До 58.72 857 души са загинали от сезонен грип по света за една година. Провери. Статистика!

50

Georgiev

преди 4 години

До 56.Е, и? 1? на фона на друго по-страшни болести. Но нищо, де. Филмирайте се :)

fallback