Снимка: ИК „Изток-Запад”

Видният американски юрист, журналист, писател и специалист по самоусъвършенстване и мотивация д-р Наполеон Хил и директорът на „Napoleon Hill World Learning Center“ Джудит Уилямсън показват колко е важно да действаме на момента и без капка колебание, за да постигнем желания успех в книгата „Направете го сега!“.

На всеки се е случвало да се колебае дали постъпва правилно, дали (не) трябва да извърши дадено действие, дали взима точното решение, или допуска огромна грешка.

Наполеон Хил – един от най-успешните и световноизвестни автори на мотивационни книги, и директорът на „Napoleon Hill World Learning Center“ Джудит Уилямсън смятат, че тези колебания не водят до нищо добро и чрез тях единствено забавяме собственото си благополучие. В „Направете го сега!“ двамата експерти твърдят, че когато действаме веднага – още преди някой да ни е подметнал, че грешим, или да ни е напомнил, че не сме изпълнили своите задължения – ние отстояваме независимостта си, намаляваме нивото на стреса и си налагаме самодисциплина, което неминуемо води и до успех.

В „Направете го сега!“ (с подзаглавие „Днес е вчерашното утре“) Хил и Уилямсън разкриват принципите на личните постижения, които всеки може да усвои и да започне да прилага не само в сферата на бизнеса, но и в живота. За това обаче са нужни две фундаментални качества: самодисциплина и предприемчивост.

Авторите са твърдо убедени, че ако човек реши да действа сега, той неминуемо ще започне да жъне плодовете на действията си веднага.

В предговора към полезното четиво Джудит Уилямсън пише: „Размишлявайки върху нещата, които не сме свършили, ние установяваме, че във вселената протича обратен процес, в резултат от който тези неща още повече се усложняват и накрая стават неконтролируеми.

Ако не се погрижим за тях, тези отдавна забравени точки от списъка ни със задачи си живеят свой собствен живот – спотайват се в мазето и шкафовете, ферментират в хладилника и мухлясват в коша за пране. Ако се бяхме заели с тях навреме, те нямаше да въстават срещу нас и да всяват паника в живота ни. Можем да избегнем това задръстване и вътрешната съпротива, която срещаме, опитвайки се да се справим с изостаналите задачи, ако вършим всичко своевременно.“

Д-р Хил е единственият изследовател, който засяга темата за успеха, изграждайки система за постигане на личен успех. Тя трябва да бъде изучена и приложена на практика, за да може всеки сам да открие потенциала си.

Джудит Уилямсън е директор на „Napoleon Hill World Learning Center“ в Индиана, САЩ. Освен юрист и журналист с дългогодишен опит, Наполеон Хил е бил съветник за връзки с обществеността на американските президенти Удроу Уилсън и Франклин Делано Рузвелт. Хил е автор на редица мотивационни издания и книги за просперитет, сред които: „Магическата стълба на успеха“ и „Мисли и забогатявай“ – най-продаваната мотивационна книга на всички времена, която, според проучване на „USA Today“, проведено сред бизнес лидери, е и една от петте най-въздействащи книги в тази сфера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase