Снимка: Булфото
fallback

Четири политически партии обявиха подкрепата си за четвърти мандат на сегашния кмет Кирил Йорданов, който ще се яви на балотаж с независимия Веселин Марешки в неделя.

ГЕРБ и формациите: коалиция „Варна утре”, „Нашият град”, Синята коалиция и „Свободен избор-Екогласност” подписаха споразумение за сътрудничество, като по този начин сформират дясно мнозинство в новия общински съвет.

Представителите им заявиха, че полагат подписите си, за да спре групирането по интереси и коалирането без идейна и програмна основа, защото по този начин управлението на града „крие сериозни опасности за демокрацията, създава условия за корупция и подкопава доверието на институциите”.

Те обещаха да работят за благосъстоянието и сигурността на всеки варненец и да водят последователна политика за излизане на града от политическата криза.

Петте политически партии обявиха, че няма да влизат в споразумения с групите на ДПС и БСП в местния парламент, а решенията за присъединяване на други политически сили към мнозинството ще се взимат с консенсус между лидерите им.

В новото мнозинство официално ще влязат 28 общински съветници, а председател на местния парламент отново ще бъде Николай Апостолов от ГЕРБ, който пое управлението му преди година и половина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

емо

преди 12 години

Той успя ли да изреди всички партии или има и за следващите избори?

35

Nqma

преди 12 години

Пак госпожичката спечели..

34

1

преди 12 години

Опитват се да ни внушат: "Варненци да се молят Киро да стане пак кмет, че тежко им на общините, които са с кметове от други сили. Вижте какво се получи, правителство ГЕРБ, президент ГЕРБ."ТОВА Е ОГРОМНА ЗАБЛУДА !!! КИРО КАТО БЕШЕ КМЕТ ОТ БСП ПО ВРЕМЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ, ДА НЕ БИ ДА НАПРАВИ НЕЩО ?КАТО Е ЛИЧЕН ПРИЯТЕЛ НА БОЙКО, ДА НЕ БИ ДА НАПРАВИЛ НЕЩО, КОГАТО ДОЙДОХА ГЕРБ ?ПРОСТО Е НЕКАДЪРНИК, ПИЯНИЦА , ПРЕДАТЕЛ, *** И ЛЪЖЕЦ ! И ВСИЧКИ ГО МРАЗЯТ !

fallback