Кандидатите за кметове на Варна, които отиват на балотаж за кметския стол в града, са в ожесточена словесна борба.

И Кирил Йорданов, издигнат от ГЕРБ, и независимият Веселин Марешки обаче кръстосват шпаги единствено чрез медиите.

След като рано сутринта Йорданов обяви в писмо до сайтове, телевизии и вестници, че ще съди Марешки за публични обвинения, аптечният бос не му остана длъжен.

„Относно Вашите закани да ме съдите ще Ви кажа, че единственият, който трябва да се бои от съдебната система, сте Вие. След детайлния одит, който съм обещал на варненци веднага след като спечеля кметската надпревара, ще лъснат не на думи, а черно на бяло всичките злоупотреби в община Варна.

Стоя смело зад всичко, което съм изрекъл, защото за всяко твърдение имам доказателства, които съм готов да покажа”, заявява в писмото си Марешки.

Още по темата

По повод резултатите от вота той е категоричен, че на балотажа досегашният кмет ще бъде „разгромен”, и е убеден, че избирателите ще открият в негово лице „по-правилния мениджър, който ще доведе в нашия град промените, които вие за 12 години не успяхте да извършите”.

По повод поканата на Йорданов за дебати преди втория тур на вота Марешки обещава да я уважи, но при едно-единствено условие – „бъдете с трезвен ум и доколкото това е възможно, се представете мъжки”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase