Снимка: Булфото
fallback

Почти 1,4 млн. бюлетини ще бъдат осигурени за изборите във Варна, съобщи областният управител Данчо Симеонов. Това е общият брой за 12-те общини в региона, уточни той.

За първия тур са предвидени 458 482 бюлетини за избор на кмет на община и още толкова за партийните и коалиционните листи за общински съветници.

55 625 са предвидени за гласуването за кметове на отделните кметства на първи тур, а за втория тур ще бъдат отпечатани 80% от количеството на бюлетините за кметове.

Обществената поръчка за изборните листи вече е обнародвана в интернет сайта на ресорната държавна агенция.

След 15 септември пък ще бъдат отворени офертите на печатарските фирми и ще бъде избрана тази, която ще се заеме с осигуряването им.

Тя ще трябва да разполага с подходящо складово помещение във Варна за съхранение и експедиция, отговарящо на изискванията на МВР за сигурност и пожарна безопасност.

Освен това е необходимо да осигури и условия за извозването на бюлетините, което ще става съвместно с ОИК и областната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Зоолог

преди 12 години

ЗА ХАМЕЛИОНИТЕХамелеоните са от семейство влечуги. Обитават Африка и Мадагаскар, а напоследък и БГ. Тук са от подвид политици. Прочути са със способността да променят окраската си в зависимост от околната среда и обстоятелствата. Появяват се най-често по време на избори и е особено трудно да ги различиш на фона на политическия ни калейдоскоп. Мигрират от клон на клон, /пардон партии/, но дънера на дървото е БКП, а коренът ДС! Имат дълъг лепкав език, с който боравят умело и ловят баламите. Големите му очи са с особено устройство, защото могат да се движат самостоятелно: едното може да гледа напред, а другото - назад. Тази способност е много полезна за търсенето на балами, както и за предпазване от врагове. Истинските хамелиони са в червената книга на изчезващите видове, а нашите с лопата да ги ринеш. Кога ли ще ги разглеждаме през стъклото на терариума? Само когато свършат баламите!

7

ХА,ХА,ХА,ААА...

преди 12 години

...ПАК КМЕТСКИ ДАЛАВЕРИ С ПОРЪЧКИТЕ ЗА БЮЛЕТИНИТЕ......С РЪЦЕТЕ И КРАКАТА СИ ДА ГЛАСУВАТЕ ЕДНОВРЕМЕННО--ПАК ЩЕ СА ВИ В ПОВЕЧЕ .....!ЯВНО, "***" И "РУСКАТА МАФИЯ" В ГРАДА, СЕ ПРЕЗАПАСЯВАТ, ЯКО.....!"ВСЯ ВЛАСТЬ ...ОБЩИНСКИ СОВЕТАМ..."------ТАМ ДЕНГИ ЭСТ....И БУДЯТ!

6

Сокол

преди 12 години

А, нали само 330 000 хиляди бяхме на преброяването?!Някой май лъже с броя на живеещите тук отново!Заслужавате никой да не гласува, престъпници, съсипахте ни хубавия град!

fallback