Стотици хора с колички чакат да предадат изборните книжа от районите си. Снимка: БТА
fallback

Невиждани опашки се извиват пред Общинската избирателна комисия в София, която се помещава в столичната зала "Универсиада".

Стотици членове на секционни комисии още не могат да предадат своите протоколи, въпреки че са завардили местата си  от снощи, часове след като изборният ден приключи.

Досега са обработени около 60% от секционните протоколи от общо 1454 секционни избирателни комисии, съобщи Марина Белчева, председател на Общинската избирателна комисия–София.

По думите й обстановката в "Универсиада", където е изчислителният пункт, е напрегната, тъй като все още има чакащи за приемането на протоколите им.

За чакащите от нощта членове на секционни комисии има осигурена храна, има и медицински пункт, посочи още Белчева.

Създалият се хаос беше коментиран и от председателя на ЦИК Ралица Негенцова.

Тя заяви, че "Изборният кодекс предвижда процедура, която да бъде по предаването на изборните книжа и документи. Тази процедура трябва да бъде съблюдавана. Членовете на секционните избирателни комисии имат своите отговорности и те трябва да предадат тези протоколи".

Движението около залата е отцепено от полицията и се регулира от катаджии.

Докато тече приемането на секционните протоколи, остава забраната за влизане на превозни средства в двете посоки по част от бул. "Шипченски проход" - от бул. "М. Еминеску" до ул. "Ал. Жендов".

Закрити са и две от спирките на градския транспорт при зала "Универсиада". Поради затворения участък е силно натоварено движението в района на кръстовището между "Шипченски проход", "М. Еминеску" и "Ситняково".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Анонимен

преди 12 години

Организацията не е била много добра, но за сметка на това виждаме, че се справиха...

113

rumen221

преди 12 години

ВИНОВНИ СА ДЕПУТАТИТЕ ОТ МНОЗИНСТВОТО!!!Защото не могат нито да смятят, нито да мислят Просто е:- Вписване на данни 1 минута, попълване на вота 1 минута или общо 2 минути МИНИМУМ- Максимално възможно време за гласуване е 13 часа, по 60 минути или 780 минути, разделени на 2, това прави 390 гласували МАКСИМАЛНО ТЕОРЕТИЧНО!!!Да решим обратната задача - 1 000 гласоподаватели в секция, по 2 минути са 2 000 минути или повече от 33 часа, а денонощието има само 24 часа!!!Като казваме, че депутатите ни са *** И НЕГРАМОТНИ, НЕКА НЕ СЕ ОБИЖДАТ НА ИСТИНАТА - скъпи са на триците и евтини на брашното!!!НО НАЙ-СТРАШНОТО Е, ЧЕ:- Над 80% от секционните протоколи от изборите в столицата се нуждаят от корекция. Това съобщи председателят на ОИК-София Марина БелчеваЗа да се промени дори една цифра в протоколите ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕБРОЯТ ОТНОВО БЮЛЕТИНИТЕ Значи НАД 80% от протоколите САМО се ПРЕНАПИСВАТ ПО ПРАВИЛНИЯ НАЧИН, какво става със забележките и особените мнения записани на протокола И това е в СОФИЯ, ДЕТО ВСИЧКО СЕ ВИЖДА ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАК е по градчета и селаИ ТОВА, АКО СА ИЗБОРИ Потвърди се правилото: - НЕ Е ВАЖНО КАК СЕ ГЛАСУВА ВАЖНОТО Е КАК ЩЕ СЕ БРОЯТ БЮЛЕТИНИТЕ И ПРЕНАПИСВАТ ПРОТОКОЛИТЕ!!!

112

Анонимен

преди 12 години

На всички по 60 лв, а кметовете, които са допуснали гавра с населението- да си подават оставката!

fallback