Снимка: БТА
fallback

Проблемът с бездомните кучета е един от най-бавно решимите проблеми на София, призна на среща със симпатизанти в столичния квартал „Надежда“ кметицата Йорданка Фандъкова.

Все пак кандидатката за втори мандат, издигната от ГЕРБ, допълни, че общината има разработена програма за активно решаване на проблема за пет години.

„Предвиждаме броят на бездомните кучета да бъде свален наполовина. Това е възможно с изграждането на новите приюти, както и със засилена кастрация.

Тази година за първи път влязохме в ромските квартали, където досега не бяха обработвани и кастрирани кучетата, както и в крайните градски райони, където има дворни кучета”, поясни Фандъкова.

На срещата кметицата се размечта и поиска да види как столичани слизат от колите си и използват градския транспорт.

„За да има повече места за паркиране. Така градът ще може да диша“, каза тя.

Фандъкова посочи, че се предвижда да бъдат изградени четири буферни паркинга в близост до метрото, един от които в кв. „Надежда”.

„Имаме и разработена наредба за осигуряване на паркирането в близост до болници и по-големи обществени сгради. Разширяваме „синята зона” в центъра, а където няма „синя зона”, ще има възможност да се разчертае и да се контролира паркирането, за да има повече места.

Ще бъдат изградени и подземни паркинги, но за това е необходимо време”, допълни тя.

Предвидена била и специална програма за ремонт и преасфалтиране на вътрешнокварталните тротоари и улици.

Накрая Йорданка Фандъкова обеща, че от догодина Общинската полиция ще се разшири и ще работи освен в централната част, и в кварталите на София, „за да има по-голяма сигурност в столицата“, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

219

СФ

преди 12 години

Ами въведи жителство за провинциалистите и наистина ще станат по-малко. А кучетет ще станат, като "екоравносвесие" започне да си върши работата. Между другото ти г-жо КМЕТ имаш ли софийски жителство?

218

Анонимен

преди 12 години

Всички са от "един дол дренки" измамници! След като изборите свършват и робството започва! В България НЕ Е ВАЖНО, кой за кого гласува! ВАЖНОТО е кой брой гласовете!!! С гласуване нищо не може да се промени!Това с гласуването си е просто един Цирк. На тълпата са и нужни кебапчета и зрелища и управляващите ни бандити са достатъчно толератни да не ни лишават от това. Може да ходим полугладни, полуоблечени, полуизкукали, но без емоции не оставаме. А резултатите от гласуването, ние вече си ги знаем. От 20 години не се променят и няма да се променят, докато не се събудим! Гласуването си е преливане от пусто в празно и губене на енергия и време! Когото ни наложат техните медии, той ще е новият президент!!! Да не забравяме че 99% от медиите са тяхна собственост с изключение на Скат!Конграчулейшън на всички с новият американски президент Плевнелиев!Прогресира само тази нация, която може да направи от много един!!!Събудете се хора!!! НИКОЯ СВОБОДА НЕ СЕ ДАВА ДАРОМ!!!Който вярва в това, да разпространява този пост по всички форуми!!!Защото е Факт, че неудобните им постове ги блокирват и трият!!!Който равнодушно гледа злото, е лош Ако търпя пороците на народа си, те стават моиЗа честния честта е украшение, за нечестния петноКрайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било Царя, било Сидеров, било пазвантинът Бойко, било Кунева, Цветанов, Станишев, Иван Костов, Доган, Царя, Милен Велчев, Орешарски, Калфин, Яне Янев, Плевнелиев......който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие.........ДОКОГА???

217

kiril

преди 12 години

taq e tolko sme6na ,4e NQMA DO KADE!!!!

fallback