Николай Пехливанов Снимка: Атака

Кандидатът за кмет на „Атака” Николай Пехливанов скочи срещу обещанието на настоящия кмет Йорданка Фандъкова да постави 17 нови химически тоалетни в центъра на града.

„Общината предлага неефективно и скъпоструващо решение”, коментира Пехливанов.

„Химическите тоалетни са само временно приспособление, предназначени за използване при големи събития. Те не са трайно и дългосрочно решение нито на проблемите с хигиената, а още по-малко на проблемите с безопасността”, категоричен бе Пехливанов.

Той разкритикува решението на общината веднъж за поставянето, а след това за ежедневната поддръжка на химическите тоалетни, вместо да инвестира в еднократен ремонт на съществуващите вече постоянни градски тоалетни на София.

По-голямата част от тях били неизползваеми, защото общината е бетонирала входовете им. 

Още по темата

По думите на Пехливанов обществените тоалетни в София са между 50 и 60 на брой, като само 10 от тях се използват.

Кандидат-кметът на "Атака" припомни още, че от 2006 година, когато обществената фирма „Хигиена" е в ликвидация, няма ясна стратегия за развитието и управлението на този вид дейност, което се отразява негативно на градската среда.

Той отправи призив към Фандъкова да обяви пред софиянци коя е фирмата, която ще постави и стопанисва планираните 17 химически тоалетни и колко пари ще струва тази услуга на гражданите. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase