Славчо Атанасов гласува в болница "Свети Панталеймон". Снимка: Булфото
fallback

Сериозен обрат настъпи в кметската битка за Пловдив. Настоящият кмет на града Славчо Атанасов води според резултатите при 100% извадка на паралелното преброяване на "Галъп".

За Атанасов са гласували 51,3% срещу 48,7% за опонента му Иван Тотев от ГЕРБ.

Първоначалните данни сочеха победа за Тотев, който в момента е областен управител на Пловдив.

Славчо Атанасов, който излезе от болница, за да поздрави своите гласоподаватели, заяви, че никога в Пловдив на избори не са ставали толкова много измами и никога не са се купували толкова много гласове.

"В момента сме изправени срещу цялата държава, защото след хилядите сигнали за купуване на гласове в рамките на 3-4 часа полицията не изпрати свои представители", обяви Атанасов и нарече страната "бананова република, а не нормална правова държава".

Същевременно по данни от първите десет обработени протокола в ОИК за Славчо Атанасов са гласували 54,02 на сто от избирателите, а кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев е подкрепен от 45,98% от гласувалите.

В Перник междинните резултати също показват обрат. Кандидатът на БСП Росица Янакиева води с над 1400 гласа от обработените гласове от 87 секции от общо 138. Първоначално беше съобщено, че Ирена Соколова от ГЕРБ печели кметското място.

Oще по темата

Според последните данни на социолозите при 100% от паралелното преброяване води настоящият кмет Росица Янакиева с 52,6% срещу 47,4% за Соколова.

Социолозите предупредиха, че и този резултат отново може да се обърне.

Сериозни размествания има и във Видин. Там кандидатът за кмет на Видин от БСП Герго Гергов печели изборите с 54,7 пред опонента си от ГЕРБ Владимир Тошев, сочат данните на "Галъп”. 

Обрат и във Враца. Там кандидатът Николай Иван, издигнат от Инициативен комитет, печели с 53% срещу кандидата на ГЕРБ Петя Аврамова, за която са гласували 47 на сто от избирателите.

Засега ГЕРБ губи и Разград, където кандидатът на БСП Денчо Бояджиев води с 53% срещу опонента му от ГЕРБ Валентин Василев, който е получил подкрепата на 47% от гласовете. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

sofeto

преди 12 години

В енТЕЛЕгентната столица на родината Пловдив май циганьора избра кмета!!!

140

Анонимен

преди 12 години

AVE LOLXO DOSEGA KADE IDVASHE BOKLUKA SAS TOQGATA SLIVCHO ZA KMET...

139

наблюдател

преди 12 години

С Тотев идва и *** на София-Пловдивчани това ни чака -ще се превърнем в сметище на България!

fallback