fallback

В „Столипиново” живеят близо 50 хиляди души, като 85% от населението е безработно. За да намери работа на все повече хора, кандидатът за кмет на Пловдив от ДПС Петя Раева организира трудова борса.

Около 300 души се събраха в офиса на фондация "Рома", където десет фирми предлагаха работа в сферата на строителството, обувната и хранителната промишленост.

"Много съм щастлива, че мога да ви помогна, защото в "Столипиново" безработицата е основният проблем. Надявам се днес, като се върнете вкъщи, семействата ви да бъдат доволни от постигнатите споразумения", подчерта Петя Раева.

Преди няколко месеца пак по нейна инициатива и финансиране бе организиран курс за заварчици в "Столипиново", в който се включили 15 души. Те завършили и получили европейски сертификати за работа. Петима от тях сега се трудят в чужбина.

"Безработен съм от десет години, надявам се сега да успея. По професия съм заварчик, мога да сглобявам мебели", разказа Иван Сандов. Той е работил в Испания четири години, но се върнал, защото там спрели да търсят заварчици.

"Гарантираме, че хората, които ще бъдат наети, ще изпълняват съвестно задълженията си, те са сериозни и целта им е да се грижат за семействата", каза кандидатът за кмет на Пловдив Петя Раева.

На Трудовата борса експерти от социалното министерство и Бюрото по труда консултираха безработните хора от „Столипиново”, а работодатели директно наемаха тези от тях, които се ангажираха да се отнасят отговорно към бъдещата си работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 10 години

zasto samo *** vijdate sega na edin bilgarin da kajes ela peti ulicite da vidim ste doideli kakvo goorite viye sami ne haresvate rabota ot tova na gore obvinyavete ciganilite neka davi kaje nesto bilgarcita ako *** gi nyama bilgariya ste pada ako gi nyamate koi stei ciste boklucite malko pomislete i trogava pisete

21

fulbe

преди 11 години

maykati mrisana az da te ibam mrisen dolen bilgaren da go duhas *** mrisen

20

God

преди 12 години

Предполагам, че е излекувала глухонемите и онкоболните. Утре тя ще направи демонстративно ходене по вода и ще нахрани с два хляба всички *** в Столипиново. Аз не мога да повярвам, че *** ще иска работа, а още по-малко, че ще я върши. Доколкото разбирам, цялата кампания на ДПС в Пловдив е насочена към Столипиново. Явно други хора в Пловдив не живеят или просто няма да обърнат внимание на ДС-партията.

fallback