Снимка: Dnes.bg

Стотици жители на „Столипиново” се включиха в масовото почистване на квартала, организирано от кандидата за кмет на Пловдив от ДПС Петя Раева. Мъже и жени с метли и лопати събираха разпилените боклуци.

"От сутринта боядисваме тротоари, идеята е цялото "Столипиново" да е чисто. Вижте, няма нито едно боклуче, а на хората им е приятно да сядат по пейките и да се разхождат".
Така кандидат-кметът Петя Раева описа обстановката около площад "Стария пазар" и улица "Елба" в квартала, където от 7,30 часа стартира голямо есенно почистване.
Самата Раева грабна четката и започна да боядисва бордюрите на тротоарите и на детската площадка в района.

"Моята кампания е насочена към хората и съм единственият кандидат-кмет, който е сред тях, а не по медиите", каза Петя Раева. Според нея основните проблеми на "Столипиново" са безработицата, образованието и мръсотията.

"Ако има хигиена, кварталът няма да е застрашен от епидемии и болести. Затова призовавам  останалите кандидат кметове да свършат нещо полезно, вместо да стоят по билбордовете. Един кмет не трябва да се затваря в кабинета, а да е сред хората. Рекламата за билборд е много по-скъпа и вместо нея, призовавам всеки да купи един компютър и да го дари на хора, които имат нужда”, обясни Раева.

Преди няколко дни тя предостави техника на онкоотделението на Първа градска болница.
Кандидат за кмет на Пловдив от ДПС Петя Раева се надява, че идеята за почистване на "Столипиново" ще бъде пример за всички жители на квартала и се надява те да продължат инициативата.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase