Пета Раева в Столипиново. Снимка: Dnes.bg
fallback

Кандидатът за кмет на Пловдив от ДПС Петя Раева организира „минута размисъл” във всички квартали с етническо население в Пловдив. Поводът са събитията в Катуница и последвалите протести.

Стотици жители на най-големия квартал с етническо население на Балканите – „Столипиново”, скандираха: „Искаме мир!”

Хората издигнаха лозунги, които призовават за единство, разум и толерантност. През последните дни те са пускали със страх децата си на училище и се притеснявали да ходят на работа заради расистките скандирания по време на протестите в цялата страна.

„Хората са развълнувани и се надяват страхът да приключи”, заяви кандидатът за кмет Петя Раева.

Тя обясни, че докато протестиращи в центъра на Пловдив крещят „паразити” по адрес на хората от етническите квартали, жителите им отвръщат с любов и мир на агресията.

„Правим минутка за размисъл, за да си дадем равносметка защо някои хора се опитват да породят етническо напрежение.”, каза още Петя Раева.

Кандидатът за кмет от ДПС обяви, че Пловдив е градът с най-голямо етническо население и въпреки това през последната седмица напрежение нямаше. 

„Това се дължи на факта, че аз и хората около мен денонощно обяснявахме на населението да се прибере по домовете си и да не се страхува”, поясни Раева.

Тя твърди още, че хората искат сигурност и се надяват страхът да свърши.

Освен в „Столипиново”, кандидатът за кмет на Пловдив от Движението за права и свободи Петя Раева организира минутка за размисъл в Шекер махала, Арман махала и Аджисан махала, където също се срещна с хората и разговаря с тях, за да ги успокои.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

ani

преди 12 години

kato tazi jena niama druga na sveta

37

Анонимен

преди 12 години

OSTANI SI TAM PRI ***!I BEZ TUI SI VMIRISANA KATO TQH!

36

ДО 35

преди 12 години

ДА.... ПЕТЯ Е СТРАХОТНА.... НО НЕ ЧОВЕК 35-ТИ.... А СТРАХОТНО ТУРСКО-*** ***.... КАТО И ГЛЕДАМ ИЗРУСЕНАТА ГЛАВИЧКА И МОРНОТО ТЕЛЦЕ 35-ТИ ПОЧТИ МИ Е ЯСНО КАК Е СТИГНАЛА ДО ДУПЕТАТСКОТО СИ МЯСТО И ХУБАВАТА ЗАПЛАТКА ОТ КВОТАТА ТОЧНО НА ПАРТИЯТА НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА-ДПС!!! А СЕГА ЩОМ Е И КАНДИДАТ-КМЕТ НА ДПС ЗА ПЛОВДИВ РАБОТАТА И СТАВА ОЩЕ ПО ЯСНА НА ТАЗИ "СТРАХОТНА" ПЕТЯ...! ЗАРАДИ ТАКИВА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КАТО НЕЯ И ОЩЕ СУМА ТИ МЕКЕРЕТА СЪС БЪЛГАРСКИ ИМЕНА ОТ ДПС УМРЯХА ЛЕВСКИ И БОТЕВ..

fallback