Славчо Атанасов. Снимка: Архив, Булфото

Груба битка за кметското място в Пловдив прогнозира настоящият кмет и кандидат за втори мандат Славчо Атанасов.

„Кандидатите валят като пролетен дъжд”, каза пред журналисти  пловдивският градоначалник. Според него, кандидат-кметовете на Пловдив за местният вот ще наброяват поне 20.

„Моята лична прогноза е, че поне десетина „мюрета” ще има.”, убеден е той.

Славчо Атанасов споделя мнение, че подобни кандидатури издигат големите партии, за да размият вота, а те самите разчитат на гласове от партийните симпатизанти. Кандидатите-мюрета пък били финансирани от по-заможните партии, които искали да дръпнат гласове и от ляво и от дясно и така напред в класацията да се нареди техният кандидат. 

Атанасов, чиято кандидатура се подкрепя от ВМРО-НИЕ, които се отцепиха от партията на Красимир Каракачанов, определи като изненада издигнатия за кандидат-кмет на Пловдив от ВМРО-БНД Гиньо Матев. В момента Матев е кмет на пловдивския район „Тракия”, който беше управляван от Славчо Атанасов, преди да стане кмет на Пловдив.

„Помагал съм му много в трудни моменти, уреждал съм го на работа и бяхме добри семейни приятели, сега се чувствам предаден”, каза Славчо Атанасов по повод впускането в надпреварата на Гиньо Матев.

Атанасов направи и един апел към журналистите по повод изявления на някои от кандидатите за кмет на Пловдив.
„Не ме карайте да коментирам различни дивотии на най-различни кандидати.”, гласеше призивът на пловдивския кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase