Снимка: архив Булфото
fallback

Днес изтича срокът, в който желаещите да гласуват по настоящ адрес, различен от постоянния, трябва да заявят това в общината.

От ЦИК припомнят, че такава възможност имат само гражданите, които са регистрирали настоящ адрес преди 22 юни. Въпреки че е събота, общините ще работят през целия ден.

Хората, които предпочитат да пуснат бюлетина в секция по настоящия си адрес, трябва да подадат до края на днешния ден заявление в съответната община, че искат да бъдат вписани в избирателния списък там.

Тъй като с промените в избирателния закон беше въведено и изискване за поне 4-месечна уседналост, в случая, да са адресно регисрирани преди 23 юни, те трябва да представят и жълтия отрязък от адресната регистрация.

До 15 октомври пък е срокът в който хора, изпуснати или извадени от избирателните списъци по неясни причини, трябва да сигнализират пред съответната община и да предприемат стъпки за включването им в списъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 12 години

Аз няма да съм си вкъщи за втория тур на изборите, но предполагам няма да имам възможност да гласувам на друго място поне за президент, тъй като ще съм отседнал в хотел и няма да имам адресна регистрация.

2

Гласувай!

преди 12 години

Родени във България и носим своя кръстот всички политици да видим среден пръст,отвръщаме им ние с надежда и любови чакаме наведени - винаги готов.Не е ново 20, знаеме това,че БГ политиката е пълна със ....а,а всичките предатели, еничари, ***,щом стане страшно - бегом бейби...ние пак сме тук!!!Народни дупетати, партийни членове,не може алчността ви да се наядеи нека ви настигне протестният ни вот -с бюлетина 20 - целият народ."Ново 20" - YouTubeСветослав Витков - 20 в листата.

1

Анонимен

преди 12 години

ne glasuvam za predateli i izmenici nikoga .

fallback